Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Adobe Lightroom mobile nu verkrijgbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2015, 11:37 CategorieAndroid

Adobe heeft bekendgemaakt dat de Adobe Lightroom mobile-app nu verkrijgbaar is voor Android. De app werkt hetzelfde als op iOS: je synchroniseert je foto’s met de cloud en de veranderingen die je maakt, komen terug in de app als op je pc.

Adobe Lightroom mobile voor Android

Hoewel het goed nieuws is dat Adobe Lightroom verkrijgbaar is voor Android, zitten er wel een aantal haken en ogen aan de release. Zo is het enkel mogelijk je foto’s te bewerken met de opties op de ‘basic’-tab binnen het programma. Dat is geen probleem wanneer je even snel het contrast of het kleurbalans aan wil passen. Ook is het niet mogelijk je presets die je hebt gemaakt op de pc-versie te importeren naar de Android-versie, maar dat kan in de toekomst nog veranderen. Adobe onderzoekt momenteel nog de mogelijkheden daarvoor.

Met andere woorden: je kunt de Android-variant van Lightroom niet vervangen voor je desktop-versie, maar je hoeft niet meer per se achter je pc te kruipen om een snelle aanpassing te doen. Je kunt foto’s vanuit een aantal bronnen importeren: foto’s die je net met je Android-camera maakt, die je van het internet downloadt of natuurlijk het RAW-bestand. Sommige memory cards en fotocamera’s beschikken over een wifi-verbinding, waardoor je de foto’s direct uit de cloud kunt halen, in hun originele grootte en formaat. Dat beeld is dan niet gecomprimeerd.

Mocht je Adobe Lightroom op je Android-apparaat willen zetten en alles uit beide programma’s halen, dan moet je wel aan een aantal voorwaarden voldoen.

  • Het Android-apparaat moet een quadcore Arm V7-processor met een minimale kloksnelheid van 1.7GHz, minstens Android 4.1 Jelly Bean, 1GB werkgeheugen en minstens 8GB intern geheugen hebben;
  • Je hebt Lightroom 5.4 of hoger nodig;
  • Je moet een Adobe Creative Cloud-lidmaatschap hebben.

Mocht je nog geen klant zijn bij Adobe, dan krijg je een trial van dertig dagen. Je kunt de app via de onderstaande link downloaden.

  • Adobe Lightroom mobile
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.