Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Alfred Remote: maak van je iPad een afstandsbediening voor je Mac

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2015, 17:29 CategorieApp Reviews (iOS)

De iPad is een alleskunner, maar wist je al dat je Apple’s tablet ook kunt gebruiken als een afstandsbediening voor de Mac? Sinds gisteren is er een nieuwe app verkrijgbaar in de app store, genaamd Alfred Remote, waarmee je van je iPad een luxe afstandsbediening maakt.

Apple zelf deed met haar laatste iOS update al een grote stap naar een solide samenwerking tussen de iPad en Mac, maar Alfred gaat nog net iets verder: Met de app kan je onder andere programma’s op je Mac openen, muziek aan- en uitzetten, stukjes tekst plakken en nog veel meer.Voor €4,99 heb je de app in je bezit, en kan je aan de slag op zowel de iPhone als iPad. Maar hoe handig is het nou eigenlijk?

Workflows

Als je de app opent wordt je uitgelegd hoe je Alfred  met je Mac kan verbinden, via enkele simpele stappen. Na het verbinden krijg je verschillende knoppen in beeld, waarmee je zonder veel moeite je Mac kunt besturen. Dat klinkt ideaal, maar de standaardfuncties zijn zo basic dat het niet de manier zal veranderen waarop je je Mac gebruikt. De magie van deze afstandsbediening komt pas echt tevoorschijn als je zelf aan de slag gaat met Alfred’s uitgebreide opties, en je eigen knoppen maakt, genaamd workflows.

Heb je bepaalde acties die je elke dag herhaalt op je Mac, maar toch elke keer weer helemaal met de hand uitvoert? Dan komt de echte kracht van Alfred pas tevoorschijn: Al die stappen kan je met Alfred automatiseren, wat je op de lange termijn veel tijd kan schelen. Met je iPad een Powerpoint presentatie bedienen? Check. Automatisch je geopende mailtje als een PDF opslaan? Check. Met een beetje fantasie en moeite kan je van de Alfred app een alleskunner maken, waardoor je iPad je tijd achter je Mac veel efficiënter maakt. Op het officiële forum van Alfred kun je workflows van anderen vinden, wat het maken van je eigen knoppen iets makkelijker maakt.

Lastig maar waardevol

Dat is ook nodig, want Alfred’s enige minpunt is dat het instellen van workflows soms erg lastig kan zijn. Het maken van je eigen scriptjes op je iPad is al lastig genoeg, en de onhandige interface helpt ook niet echt mee. Gelukkig kan je dus ook de workflows van andere gebruikers overnemen, wat een hoop moeite bespaart. Als je bereid bent moeite in Alfred te steken en je wilt experimenteren, kan je zelf met Alfred aan de slag, maar anders is het echt aan te raden om even de fora te raadplegen. Laat je echter niet afschrikken door de ogenschijnlijke ontoegankelijkheid van de app: Alfred Remote kan een onmisbare en ijzersterke combinatie met je Mac vormen, waardoor je niet snel meer terug wilt.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.