Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

AllCast nu verkrijgbaar in App Store

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2015, 20:46 CategorieApplicaties

De populaire applicatie waarmee je afbeeldingen en video’s kunt weergeven op tv’s vanaf je smart device, AllCast, is nu uit voor iOS. Dat betekent dat je met je iPhone en iPad direct video’s kunt streamen naar je televisie, settopbox of gameconsole.

AllCast naar iOS

De populaire stream-applicatie AllCast, voorheen exclusief verkrijgbaar op Android, is nu beschikbaar voor iPhone en iPad. Met de app kun je vanaf je smart device van Apple direct foto’s en video’s streamen naar je televisie, settopbox, bijvoorbeeld Apple TV, of gamesconsole, bijvoorbeeld Xbox One. De applicatie maakt gebruik van DLNA (Digital Living Network Alliance, een mediastreamstrandaard), waardoor het gemakkelijk en zonder al te veel poespas kan worden ingesteld en direct kan worden gebruikt.

Het is van belang dat beide apparaten (de zender en de ontvanger) op hetzelfde draadloze netwerk actief zijn. Het kan voorkomen dat je voor een specifiek platform nog even ergens een vierkantje moet aanvinken of een instelling moet wijzigen, maar in principe kun je direct beginnen met streamen van content. Wil je naar een Xbox 360 streamen, dan moet je de ‘Play To’-functie binnen de instellingen van de gameconsole inschakelen. Sommige settopboxen kunnen ook een speciale AllCast-applicatie nodig hebben voordat het werkt.

Heb je die eenmalige installatie of instelling achter de rug, dan herkent de app de ontvanger meteen, kies je je media en kun je meteen beginnen met kijken. Net als op Android is de applicatie geheel gratis te downloaden, maar dan kun je slechts voor een gelimiteerde tijd content streamen – en dat kan in sommige gevallen jammer zijn. Wil je toch op elk moment en voor zolang als je zelf wil streamen, dan zul je eenmalig vijf euro moeten betalen voor AllCast Premium – hetzelfde geldt voor Android-gebruikers, maar daar kost Premium 3,65 euro.

  • AllCast
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.