Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple deelt waarschuwing uit bij misbruik niet-goed-geld-terugbeleid

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2015, 11:34 CategorieApple

Eind vorig jaar voerde Apple nieuwe voorwaarden in voor het retourneren van aangekocht apps, het zogenaamde niet-goed-geld-terugbeleid. Dit beleid houdt in dat je aangekochte app binnen twee weken kan ‘retourneren’ waarna je van Apple het geld dat je betaald hebt terugkrijgt, zonder dat er vragen gesteld worden.

Het nieuwe beleid werkt misbruik natuurlijk in de hand want een app kan twee weken lang gebruikt worden, en in dit tijd kan bijvoorbeeld een spel worden uitgespeeld. Maar, zomaar elke keer je geld terugvragen en misbruik maken van het beleid kan je duur komen te staan. Apple toont gebruikers die buitensporig vaak apps retourneren en dus misbruik lijken te maken voortaan een waarschuwing.

De waarschuwing wordt getoond wanneer deze gebruikers een app willen aankopen. Apple geeft er in aan dat de betreffende gebruiker afstand doet van het recht om het aankoopbedrag van de app terug te vragen. Kortom, het is dan niet meer mogelijk om een app te retourneren. Het is echter niet duidelijk wat Apple precies onder ‘buitensporig vaak’ verstaat maar we gaan er vanuit dat als je eerlijk handelt je deze waarschuwing niet te zien zult krijgen.

Het nieuwe beleid, en dus ook de waarschuwing, geldt overigens ook voor games, boeken, films, muziek en andere media.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.