Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple komt met categorie voor kinderen in App Store

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2015, 12:46 CategorieApple

Tablets zijn uitermate geschikt voor gebruik door kinderen, met name door het grote aanbod apps dat in de verschillende app stores te vinden is. Apple maakt het sinds deze week eenvoudiger om leuke apps voor kinderen te vinden, met de introductie van een speciale sectie voor kinderen.

In de App Store van Apple is sinds begin deze week een speciale sectie voor kinderen te vinden. Apple heeft hier de leukste en beste games voor kinderen ondergebracht en onderverdeeld in de categorieën alle leeftijden, 5 jaar en jonger, 6 tot 8 jaar en 9 tot 11 jaar. Volgens het bedrijf uit Cupertino is naar elke app gekeken of deze aan de hoge eisen voldoet om geschikt te zijn voor de specifieke leeftijdscategorie.

Naast apps en games licht Apple ook een e-book uit dat gratis gedownload kan worden. Hierin wordt voor ouders uitgelegd hoe de iPad en het bijbehorende app-aanbod het beste gebruikt kan worden bij de opvoeding van kinderen. Overigens staat in de nieuwe sectie niet specifiek aangegeven dat de apps geen in-app aankopen bevatten, een onderdeel dat de laatste tijd flink wat kritiek te verduren krijgt. Kinderen kunnen namelijk, wanneer er geen ouderlijk toezicht is ingesteld, eenvoudig onderdelen binnen een app aankopen. Dit is in verschillende games in de nieuwe sectie alsnog mogelijk. Apple legt de verantwoordelijkheid hiervoor bij de ouders, zij moeten de opties voor ouderlijk toezicht activeren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.