Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Apple lanceert simpele stylus voor 12,9 inch iPad Pro’

Geschreven door
Geplaatst op19 januari 2015, 9:18 CategorieAccessoires

Volgens een doorgaans welgeinformeerde analist lanceert Apple een eigen, simpele stylus voor de onaangekondigde 12,9 inch iPad Pro. De analist heeft nauwe banden met leveringspartners van Apple.

iPad Pro met eigen stylus

Volgens analist Ming-Chi Kuo van KGI Secrurities werkt Apple aan zijn eigen stylus voor de onaangekondigde iPad Pro. Kuo denkt dat de grote iPad, inclusief stylus, in de tweede helft van dit jaar op de markt wordt uitgebracht. Normaliter heeft Kuo meer bronnen dan alleen enkele patenten van het bedrijf uit Cupertino, maar dat is in dit geval niet zo. Maar, zo geeft de analist aan, een stylus werkt vaak wel preciezer dan een vinger en kan gemakkelijk in gebruik worden genomen dan een toetsenbord en muis. Vandaar de gedachte.

Kuo denkt ook dat de stylus geen verplicht onderdeel wordt voor de grote iPad. Apple zou de stylus als optionele accessoire kunnen presenteren. Bovendien denkt Kuo ook dat de stylus simpel blijft, vooral in het eerste jaar. In toekomstige modellen zou Apple wel allerlei toeters en bellen toevoegen, waardoor onder andere 3d-handschrift (en wellicht dus zaken als een accelerometer en gyroscoop) tot de mogelijkheden behoort. Daarmee zou het mogelijk zijn ook in de lucht of op andere harde oppervlaktes te kunnen schrijven, waarna de stylus het vertaalt voor de iPad.

Opladen zou via de Lightning-aansluiting gedaan worden – draadloos opladen zou voor Apple te veel geld kosten, denkt Kuo. Verder verwacht Kuo dat deze stylus niet voor een flinke verhoging van het aantal verkochte iPads gaat zorgen. Wel denkt de analist dat Apple specifieke markten kan aanspreken met de accessoire, zoals de zakelijke en educatieve markten. Over de iPad Pro is in het verleden geroepen dat het onder andere de A8X-chip en functies als multitasken krijgt. Apple heeft echter nog niets bekendgemaakt.

  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.