Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Apple ontvangt patent waarbij homeknop verandert in joystick

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2015, 19:34 CategorieApple

Apple heeft een patent toegewezen gekregen waarbij de homeknop van de iPad en iPhone kan veranderen in een joystick, waarmee je elementen op het scherm kunt besturen. Het patent werd in 2013 aangevraagd, maar werd vandaag pas goedgekeurd en toegewezen aan Apple.

Homeknop verandert in joystick

In het patent wordt beschreven hoe de homeknop onderaan het scherm van een iPad en een iPhone kan veranderen in een joystick door erop te drukken. De homeknop komt dan een stukje omhoog waardoor je hem kunt bewegen. Op het eerste gezicht lijkt dit een probleem te veroorzaken omdat je om een app af te sluiten dezelfde knop in moet drukken. Apple geeft echter aan dat je extra hard moet drukken om de joystick tevoorschijn te halen. Door de omhooggekomen homeknop opnieuw stevig in te drukken verdwijnt de joystick weer.

Games

Apple schrijft verder in het patent hoe de joystick gebruikt kan worden. Er kan gedacht worden aan een joystick als muis waarbij je een pijltje op het scherm kan besturen zoals bij Blackberry’s kan, maar dat lijkt erg onwaarschijnlijk. Daarnaast heeft Apple het erover dat de joystick gebruikt kan worden bij het spelen van games.

Daarmee slaat Apple de hamer raak. Veel games klagen over de slechte ervaring door het spelen op het touchscreen, zo krijg je geen feedback van het touchscreen en zitten je handen soms voor het scherm. Sommige games gebruiken accessoires die dienst doet als joystick, maar een geïntegreerde joystick werkt natuurlijk veel beter. Apple heeft het onder andere over het gebruiken van de joystick voor spellen als Flight Simulator.

Onwaarschijnlijk

De website 9to5mac.com geeft aan dat het onwaarschijnlijk is dat we deze joystick ook echt in een iPad gaan zien, waar ik het mee eens bent. De schrijver beargumenteerd dat Apple juist de andere kant op wil gaan waarbij de homeknop verdwijnt om zo nog een betere experience te geven. Het scherm zou dan ontwaakt kunnen worden met een tick op het touchscreen zoals met de HTC One M8 kan, en een app afsluiten zou kunnen door middel van gestures.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.