Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

CES 2015 round-up: op naar Barcelona dan maar

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2015, 21:24 CategorieAndroid

De verwachtingen waren al niet hooggespannen maar toch mogen we zeggen dat CES 2015 een teleurstelling was, in ieder geval wat de tablets betreft. Geen enkele fabrikant heeft echt zijn nek uitgestoken en interessante stand-alone tablets waren nergens te vinden. Een complete round-up laten we dus dit jaar achterwege en eigenlijk kijken we liever snel uit naar MWC 2015, een telecombeurs die begin maart in Barcelona plaatsvindt.

Is er dan helemaal niks interessants te vertellen over tablets die tijdens CES 2015 gepresenteerd zijn? Jawel, er is een klein aantal fabrikanten dat van zich heeft laten horen, waaronder Asus en Toshiba. De laatstgenoemde fabrikant introduceerde de Satellite Click Mini, een betaalbare Windows 8-hybride met hoge resolutie scherm, en twee reeds gelanceerde Windows 8 tablets die als toevoeging een active digitizer krijgen. Asus introduceerde een complete familie hybrides, onder de naam Transformer Book Chi.

Asus-Transformer-Book-T90-Chi

Ook waren er een aantal interessante ontwikkelingen te zien die we nog niet op de markt kunnen verwachten, waaronder een techniek waarmee je je tablet middels je ogen kunt besturen en speciale software van Lenovo waarmee je overal op je Windows 8-tablet met je stylus kunt schrijven. Lenovo was overigens ook één van de weinige fabrikanten die wel van zich liet horen, met onder meer de Flex 3 convertibles, twee weinig interessante budgettablets en twee aantrekkelijke Yoga-convertibles.

Lenovo-ThinkPad-Yoga-2

Op het gebied van processors viel er bijzonder weinig te zien en te horen, met name op het gebied van tablets. Intel kondigde nieuwe varianten van de Broadwell-chip aan en Nvidia presenteerde de Tegra X1-processor. Deze laatste gaan we echter niet in veel tablets tegenkomen. Wel was er in ieder geval één bedrijf dat poogde iets nieuws te lanceren, al valt dat wel mee. Een aantal oud-medewerkers van Google toonden namelijk de hybride Jide Remix Ultra Tablet met Android.

Zoals je ziet viel er weinig bijzonders te zien tijdens CES 2015 maar de verwachting is dat we over ruim twee maanden wat meer kunnen verwachten. Dan vindt in Barcelona MWC 2015 plaats en lijken we ons op te kunnen maken voor tablets van onder meer Sony, Samsung en Asus.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.