Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome Beta voor Android krijgt nieuwe herlaadfunctie

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2015, 10:56 CategorieAndroid

Google heeft de Chrome Beta-applicatie voorzien van een handige update, waarmee pagina’s herladen wellicht sneller gaat. Ook al moet je nu naar de bovenkant van de pagina scrollen om dat te doen.

Chrome Beta voor Android

Google heeft de Chrome Beta-browser geüpdatet met een functie waardoor pagina’s herladen sneller en intuïtiever moet worden. Op ‘de meeste pagina’s’, zoals Google het zelf omschrijft, is het nu mogelijk om een website page te verversen door simpelweg de pagina naar beneden te trekken, wanneer je je aan de bovenkant van het scherm bevindt. Pas wel op dat je niet de adresbalk aanraakt, want dan herlaadt de pagina niet. Wat je dan te zien krijgt, zijn alle pagina’s die je open hebt staan. Het moet dus echt op de website zelf zijn.

Deze manier van pagina’s verversen is op zich welkom, aangezien Google de knop daarvoor onder het menu rechts bovenin verstopt heeft. Desondanks kan het in sommige gevallen nog steeds sneller zijn even dat menu, met die drie puntjes, te openen; zeker wanneer je op een lange pagina bezig bent. Het zou pas ideaal zijn wanneer Google de refresh-knop zou terugbrengen naast de adresbalk, maar dat zal wellicht niet gebeuren, aangezien dat weer ten koste zou gaan van het design van de applicatie.

Naast de bovenstaande functie, heeft Google ook wat bugs gefixt en prestatieverbeteringen doorgevoerd. Daarnaast ziet de browser er iets meer Lollipop en minder KitKat uit, is er de functie om creditcards in te scannen, waarmee bepaalde formulieren sneller ingevuld kunnen worden (maar dit lijkt nog helemaal niet goed te werken) en is het mogelijk om third-party-cookies uit te schakelen wanneer je dat nodig vindt. De update wordt nu langzaam uitgerold via de Google Play Store. Hier vind je het apk-bestand, voor het handmatig downloaden.

  • Chrome Beta
  • Delen:

Reacties

  1. Wybe Folkerts
    13 juni, 2015 om 13:21

    Is er ook een mogelijkheid om dit uit te schakelen? Het ergert me mateloos dat de pagina herladen wordt als je per ongeluk iets te ver naar boven scrollt.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.