Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chrome Remote Desktop nu verkrijgbaar voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2015, 10:10 CategorieApplicaties

Google heeft Chrome Remote Desktop voor iOS gelanceerd. Met deze app heb je toegang tot je pc of Mac, via je iPhone of iPad. Ook kun je je pc of Mac met het touchscreen besturen alsof het je muis is.

Chrome Remote Desktop

Google heeft de Chrome Remote Desktop ook voor iOS gelanceerd, nadat het bedrijf de applicatie begin vorig jaar al voor Android uitbracht. Met de app krijg je toegang tot je pc of Mac. Je moet daarvoor wel Chrome geïnstalleerd hebben en de Chrome Remote Desktop webapplicatie downloaden en installeren, want anders kunnen beide apparaten geen verbinding creëren. Je downloadt de webapp uit de Chrome-winkel. Om de Remote Desktop te gebruiken, loop je het installatieproces door en dan werkt alles direct.

Mocht je nou meerdere computers hebben, dan kun je overal de webapp op installeren om toegang te krijgen. Het installatieproces is heel simpel. Wanneer je de webapplicatie gedownload hebt, vraagt Google of je eenmalig toestemming kunt geven tot de toegang tot je pc. We hebben het even uitgeprobeerd en moesten dat tot wel vijf keer doen, maar waarom het steeds misging, weten we niet. Uiteindelijk werkt alles naar behoren en konden we onze pc besturen door met de vinger over het touchscreen te bewegen – een grappige feature.

De app is gratis te downloaden uit de App Store. Wanneer je de applicatie geïnstalleerd hebt, hoef je eigenlijk niets meer te doen. Wanneer het installatieproces goed verlopen is op je computer, dan verschijnt die op het scherm van je iPhone en / of iPad en kun je hem direct aantikken. Als je dat gedaan hebt, krijg je direct toegang tot je computer. Je kunt de verbinding overigens beveiligen met een eigen pincode van minimaal 6 zes cijfers, zodat je zeker weet dat je geen ongenode gasten uitnodigt tot je pc of Mac.

  • Chrome Remote Desktop
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.