Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Chuwi brengt dual-boot tablet met Android en Windows op de markt

Geschreven door
Geplaatst op13 januari 2015, 13:35 CategorieAndroid

Het mag bekend zijn dat veel Chinese fabrikanten zich niet altijd aan de regeltjes houden, qua design maar ook qua software. Vorig jaar lieten Google en Microsoft weten niets te zien in tablets met twee besturingssystemen maar dat houdt het Chinese Chuwi niet tegen een dual-boot tablet op de markt te brengen.

De Chinese tabletfabrikant Chuwi heeft deze week de Vi8 gelanceerd, een tablet die op zowel Android als Windows draait. De gebruiker kan kiezen games te spelen binnen Android, om vervolgens binnen het Office-pakket van Microsoft in Windows te werken. Afgezien van het feit dat de tablet op twee besturingssystemen draait weten we er maar weinig over. Maar, vorig jaar liet Chuwi ook al een Vi8 tablet zien, mogelijk hetzelfde model. Deze tablet was voorzien van 8-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.280 bij 800 pixels, 2GB aan werkgeheugen, een Intel Atom Z3735F-processor en 32GB aan opslaggeheugen.

Dual-boot tablets werden in 2013, met name door Intel, met veel toeters en bellen aangekondigd. Het moest de nieuwe ervaring op tablets worden, gedemonstreerd door Asus met de Transformer Book Duet TD300. Dit model heeft het daglicht echter nooit mogen zien, waarschijnlijk door de afkeurende blikken van zowel Google als Microsoft. Beide bedrijven zouden zich niet gerust voelen met een dergelijke constructie, met name omdat gebruikers door ervaringen met een ander besturingssysteem mogelijk over zouden stappen.

Wat de Chuwi Vi8 gaat kosten en of we deze tablet ook buiten de landsgrenzen van China gaan zien is onduidelijk, maar de kans is groot dat Microsoft en Google dit niet zomaar laten gebeuren.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.