Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Crossy Road eindelijk verkrijgbaar voor Android

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2015, 10:51 CategorieAndroid

Het verslavende spelletje Crossy Road is nu ook verkrijgbaar voor iedereen met een normaal Android-apparaat, met toegang tot Google Play. Eerst kwam de game exclusief naar iOS en vervolgens naar de Amazon AppStore.

Crossy Road

Het Android-platform is een simpel, kleurrijk en verslavend puzzelspelletje rijker in de vorm van Crossy Road. In de game krijg je de taak om een kip, en later ook andere dieren, de straat over te laten steken. Maar aangezien dit geen normale wereld is, is er nooit echt een overkant. De game blijft daardoor eindeloos doorgaan, totdat je wordt overreden of verdrinkt in de anders zo rustgevende rivier. Deze game lijkt ontzettend veel op Frogger – maar Frogger had ook daadwerkelijk een overkant, waarna je het level zou hebben uitgespeeld.

Nee, in Crossy Road draait het om ouderwetse highscores. Hoe verder je komt, hoe meer muntjes je verzamelt en hoe meer verzamelde muntjes, hoe sneller je de andere personages kunt ontgrendelen. Die personages komen vanuit alle hoeken van de bestaande en fictieve wereld: kikkers, Dracula, varkens, robots en, exclusief voor Android, Andy, dat Android-achtige poppetje van Google. Je kunt de personages ook met echt geld kopen, voor 73 eurocent, maar veel impact op de gameplay heeft het niet – je moet blijven hoppen alsof je leven ervan afhangt.

Je speelt Crossy Road door met je duim op het scherm te tikken, daarmee geef je het commando het personage of diertje naar voren te laten springen. Met een veeg naar links of rechts ga je die respectievelijke kant op. Onderweg ontwijk je auto’s, vrachtwagens, treinen en rivieren en gebruik je boomstammen om die laatstgenoemde over te steken. Om wat extra muntjes bij te verdienen, kun je overigens ook reclames bekijken van sponsoren. Maar gelukkig is dat niet nodig en kun je de game volledig gratis downloaden én spelen.

  • Crossy Road
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.