Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

De beste e-mail apps voor je iPad (2015)

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2015, 15:53 CategorieApplicaties

Je mail lezen is misschien wel een van de belangrijkste doelen waarvoor je je iPad gebruikt. Maar wat zijn eigenlijk de beste e-mail apps? We vergeleken ze, en dit zijn de drie beste apps.

Mailbox

Mailbox werd met veel toeters en bellen gelanceerd, wat uiteindelijk terecht bleek. De app is namelijk een revolutionaire e-mail app geworden waar zelfs Apple inspiratie uit heeft opgedaan. In de app draait alles om het behalen van inbox zero, het moment dat je al je mail gelezen en eventueel beantwoord hebt. Je kunt snel reageren, een e-mail archiveren of, als reageren nu even niet uitkomt, het reageren uitstellen door een reminder in te stellen. De app komt zelf met suggesties voor de reminder, zoals vanmiddag, morgen of over een week.

Mailbox uitstellen iPad email app

Je kunt wel zeggen dat Mailbox de moeder van de gestures is, Apple heeft de meeste zelfs overgenomen en aan haar eigen Mail-app toegevoegd. Via de gestures in Mailbox kun je razendsnel e-mails sorteren. Naar rechts swipen is bijvoorbeeld archiveren of verwijderen, door naar links te swipen kun je reageren of een reminder instellen om later te reageren.

De app leert zelf ook. Zo herkent de app het als je altijd alle e-mails van een bepaalde afzender direct archiveert zonder te reageren, waardoor Mailbox zal vragen of de app dat automatisch moet doen. Mailbox is vlak na de lancering overgenomen door Dropbox, waardoor het mogelijk is om bijlages toe te voegen of op te slaan in Dropbox. Er zijn echter geen integraties met andere services om dit doen.

Mailbox iPad email app

Ook is Mailbox alleen bruikbaar met Gmail en iCloud e-mailadressen, als je bijvoorbeeld een Hotmail-account hebt of je eigen mailadres hebt aangemaakt, kun je deze niet gebruiken in combinatie met Mailbox.

Mailbox is gratis beschikbaar.

 • Mailbox

Mail

Mail is de Mail-app van Apple die standaard op elke iPad geïnstalleerd is. De app ondersteunt veel meer services dan Mailbox, namelijk Apples eigen iCloud, Microsoft Exchange, Google, Yahoo Mail, AOL, Microsoft Outlook en overige, waardoor je een mailadres kunt toevoegen met behulp van imap. Omdat Mail van Apple is beschikt de app over handoff, wat handig is als je vaak switcht tussen meerdere Apple apparaten. Met handoff kun je verder gaan met het schrijven van een e=mail op een ander apparaat, zonder opnieuw te hoeven beginnen.

Mail app iPad Handoff

Ook beschikt mail over zogenaamde slimme postbussen. Door in de app naar postbussen te gaan en op wijzigen te drukken, kun je extra mapjes maken waarin bijvoorbeeld alleen ongelezen mails zitten, of alleen maar mails met bijlagen. Mail beschikt ook over interactieve meldingen die je kunt instellen voor specifieke gesprekken. Hierdoor krijg je een melding als je een nieuwe e-mail met hetzelfde onderwerp ontvangt, maar wordt je niet overspoeld met meldingen bij elke nieuwe e-mail.

Mail bezit door Mailbox geïnspireerde gestures; naar rechts swipen is als gelezen markeren en door naar links te swipen kun je een e-mail verwijderen, markeren of archiveren. Mail herkent ook de adressen en andere gegevens als die in de handtekening van verzenders staan, zodat je deze met een druk als contact toe kunt voegen.

De laatste handige feature van Mail is het weg-swipen als je een e-mail aan het schrijven bent. Dit doe je door het scherm als het ware naar beneden te duwen. Hierdoor kun je even wat opzoeken of je mail checken en daarna verder typen. Je kunt dit met een onbeperkt aantal nieuwe e-mails doen.

Mail app drafts

Mail staat standaard geïnstalleerd op elke iPad.

CloudMagic Email

CloudMagic Email iPad app

De laatste e-mail app die we aanraden is CloudMagic Email. Deze app ondersteunt ontzettend veel diensten: Google Apps, Office 365, Exchange, Yahoo, Hotmail, Gmail, iCloud en imap. CloudMagic Email heeft maakt als enige app volledig gebruik van het nieuwe deel-menu in iOS 8. Hierdoor kun je bijlagen in andere apps openen, en zelf een bijlage versturen vanuit elke app via CloudMagic Email. De app heeft ook een feature genaamd cards. Dit is vooral handig voor zakelijke gebruikers. Je kunt hiermee namelijk e-mails naar andere software versturen, zoals Salesforce, Zendesk of Mailchimp.

CloudMagic Email cards

De CloudMagic Email app is gratis te downloaden, maar via een in-app aankoop van €4,99 per maand of €44,99 per jaar unlock je de pro-versie waarmee je een onbeperkt aantal accounts kunt toevoegen, direct op een andere iPad kunt inloggen zonder alles in te moeten stellen en bijlagen kunt downloaden in de achtergrond.

 • CloudMagic Email

Een keuze maken

Elke van de drie apps heeft zijn eigen plus- en minpunten. Daarom is het slim om eerst eens goed naar je eigen behoeftes te kijken voordat je een keuze maakt voor een app. Ontvang je dagelijks veel e-mail en wil je tijd besparen door middel van een app? Dan is de inbox-zero mentaliteit van Mailbox wat voor je. Als je een zakelijke gebruiker werkt en baat hebt bij de cards van CloudMagic Email kun je beter voor die app kiezen, ook als je veel bijlagen verstuurt. Als je veel e-mails verstuurt of al een andere Apple-apparaat hebt zal de Mail app van Apple je waarschijnlijk het best bevallen door de handoff-feature.

Welke apps gebruik jij?

Gebruik jij je iPad om mails te checken en versturen En welke apps gebruik jij dan? Ik hoor het graag van je in de reacties!

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

 • Delen:

Reacties

 1. Nel
  13 april, 2015 om 19:27

  Kan ik de bestaande app van mij IPAD verwijderen en daar een nieuwe voor in de plaats zetten. Ik heb n.l. Na de update 8.3 een groot probleem dat ik mijn mailprogramma niet meer kan openen. Niets doet het meer. IPAD aan en uit maar er wordt niet gereageerd.
  Nu dacht ik als ik de app weghaal en ergens ( weet niet of dat kan) weer ophaal het probleem is opgelost?

  Of hebben jullie voor mij een oplossing.
  Kan mijn mail wel ontvangen op de laptop.

  Vr. Groeten.
  Nel

  • Bauke
   14 juli, 2015 om 20:03

   Mijn Mail-app van Apple is ook zo dood als een pier. Heb nu GoogleMagic gedownload. Daar kan ik mijn upc-mail niet inzetten.
   Ik denk niet dat je de Mail-app kunt verwijderen. I

   Bauke

 2. Harry Westerveld
  04 september, 2015 om 21:15

  Ik gebruik zelf myMail op mijn iPad, gratis en goed.

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.