Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Deze iPad cover zet handschrift om in digitale tekst

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2015, 11:05 CategorieAccessoires

Het bedrijf Iskn heeft bekendgemaakt dat het genoeg geld heeft opgehaald voor de productie van de slimme iPad cover iSketchnote. Daarmee kun je iets schrijven op papier, waarna de cover het automatisch omzet naar de iPad.

iPad cover iSketchnote

Er zijn mensen die maar niet kunnen wennen aan een wereld zonder papier, terwijl er andere mensen zijn die een wereld met papier niet meer kunnen uitstaan. Nu is er een Franse startup die heeft bekendgemaakt genoeg geld te hebben opgehaald, zo’n twee miljoen dollar waarvan 350.000 dollar via Kickstarter, voor een speciale iPad cover, genaamd iSketchnote, die geschreven teksten omzet in digitale teksten. Zo kunnen beide groepen mensen in de toekomst met elkaar kunnen communiceren, via mail bijvoorbeeld.

De iSketchnote iPad cover bevat een papiertje waar je op kunt tekenen en schrijven wat je wilt, mits je dat doet met de speciale pen van de startup Iskn. De cover zet in real-time om wat je schrijft of tekent, waarna je je werk kunt aanpassen, opslaan en delen via de speciale iSketchnote iPad-app. In tegenstelling tot je zou verwachten, heeft de pen van de iPad cover geen elektronica binnenin, maar bevat het onder meer een magneet. De positie van de magneet bepaalt wat de iPad cover ‘ziet’ en ‘vertaalt’ naar het digitale scherm van je iPad.

Het idee om handschrift om te zetten naar digitaal werk, is natuurlijk niet nieuw. Maar het voelt misschien niet altijd even vertrouwd en door letterlijk op papier te moeten schrijven, neemt het bedrijf wellicht een barrière weg voor degenen die nog met papier werken. Momenteel werkt de iPad cover met de iPad en de iPad mini, maar verwacht wordt dat meer tablets ondersteuning krijgen. Ook wordt verwacht dat de iSketchnote begin dit jaar nog op de markt moet verschijnen. Maar wanneer precies, dat is nog onduidelijk.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.