Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is de nieuwe Windows 10 browser

Geschreven door
Geplaatst op10 januari 2015, 11:18 CategorieWindows

Microsoft werkt momenteel aan de onaangekondigde, nieuwe Windows 10 browser, met de codenaam Spartan. Van de browser zijn foto’s gelekt. Op de foto’s kunnen we ook het nieuwe donkere thema van Windows 10 zien.

Windows 10 browser

Microsoft is nu hard aan het werk om Windows 10 van een nieuwe browser te voorzien. De Windows 10 browser heeft de codenaam Spartan en de gelekte foto’s geven ons alvast een glimp van wat de browser zal worden. Kenmerkend is in elk geval de simpele interface en de Cortana-integratie, waar we het al eerder over hadden. Cortana zul je overigens overal tegenkomen in het nieuwe besturingssysteem van Microsoft en in de browser zal dat voornamelijk in de adresbalk zijn (waar ze je helpt met zoekopdrachten).

spartan

Verder schijnt Microsoft voornemens te zijn zowel lichte als donkere thema’s te lanceren, met hier en daar kleuraccenten van Windows 10. Het uiterlijk moet daarmee gaan lijken op dat van Windows Phone. Dat wat we zien op de afbeeldingen is nog niet representatief voor wat Microsoft in petto heeft, maar, nogmaals, het geeft je een idee van het idee en waar Microsoft naartoe wil met het OS. Eerder kwam al naar buiten dat Microsoft een donkere startbalk gaat implementeren en dat is in elk geval duidelijk te zien. Spartan, wat de codenaam is van de browser, zou ook een nieuwe manier bieden om de tabbladenchaos te verminderen, onder meer door gebruikers deze tabs in groepen te laten plaatsen.

Er wordt gezegd dat Microsoft alle veranderingen aan Windows 10 en de versie voor smartphones en tablets op 21 januari gaat tentoonstellen. We verwachten dat het bedrijf uit Redmond op die dag ook officieel de nieuwe Windows 10 browser gaat laten zien. Voor meer informatie over Windows 10, kun je in ons uitgebreide nieuwsarchief terecht. Wil je specifiek meer lezen over de aankomende Cortana-integratie? Dan kun je eveneens in ons nieuwsarchief terecht, waar je alles kunt lezen over Microsofts digitale assistent.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.