Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dit is Lenovo’s onaangekondigde handschriftsoftware

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2015, 15:22 CategorieWindows

Lenovo heeft handschriftsoftware ontwikkeld dat het nog niet heeft aangekondigd, maar het lijkt al goed te werken met je Windows-tablet. Je tablet herkent de stylus en past automatisch de input erop aan.

Lenovo’s onaangekondigde handschriftsoftware

Hoewel Lenovo heel wat producten heeft aangekondigd op CES 2015, heeft het nog toffe handschriftsoftware achter de hand. Hoe de software heet, weet het bedrijf zelf ook nog niet (het wordt misschien WriteIt of WriteAnywhere of wellicht iets heel anders), maar dat geeft niet. De software is namelijk nog helemaal niet klaar voor de consumentenmarkt. En hoewel Lenovo zelf nog niets laten zien heeft van deze handige techniek, die je stylus daadwerkelijk constant bruikbaar maakt, kunnen CES-bezoekers er toch al mee aan de gang.

Met deze software kun je namelijk overal, in alle programma’s, je stylus gebruiken om iets op te schrijven, waarvan de tablet het gekrabbel omzet in een leesbare tekst voor iedereen. Je houdt je stylus tegen het scherm aan en de tablet herkent hem, waarna er een potloodicoontje verschijnt binnen het tekstveld. Dat betekent dat je kunt beginnen met schrijven. Het lijkt op een feature die Microsoft zelf ook wel had kunnen bedenken en de vraag is nu waarom dit nog niet eerder geïmplementeerd is. Het kan namelijke in elke tekstbox.

Wat betekent deze software voor je dagelijkse gebruik? Je krijgt veel minder te maken met het toetsenbord op het scherm, waardoor je gewoon alle informatie onder het tekstveld kunt blijven zien. Ook is het zo dat je wellicht sneller kunt werken en dingen kunt zoeken, wanneer je toch die stylus in je hand hebt. Het is onduidelijk wanneer we deze techniek in de eerste Lenovo-producten gaan tegenkomen, maar ons lijkt het in elk geval een waardevolle toevoeging aan het product van Microsoft.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.