Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Dragon Quest V nu verkrijgbaar voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2015, 10:08 CategorieAndroid

Speluitgever Square Enix heeft het vijfde deel in de Dragon Quest-serie uitgebracht op Android en iOS, voor een bedrag van vijftien euro. Voor dat geld krijg je een enorme rpg waar je talloze uren in kwijt kunt.

Dragon Quest V

Square Enix, de grootste Japanse speluitgever op het gebied van role playing games, heeft Dragon Quest V uitgebracht voor Android en iOS. De speluitgever geeft de ports van de games vlot achter elkaar uit, ook al is dat niet in de juiste volgorde. Dragon Quest VIII kwam uit in mei, IV in augustus, het origineel in september, deel twee de maand er na en Dragon Quest III kwam uit in december. En in januari, deze maand, krijgen we dus Dragon Quest V, met de subtitel Hand of the Heavenly Blade.

Dragon Quest V kwam in 1992 uit voor de Super Nintendo en in 2004 voor de PlayStation 2, maar in allebei de gevallen bereikte het spel Europa niet. Pas in 2008, toen de game werd uitgebracht voor Nintendo DS, zag Dragon Quest V het levenslicht in ons land. Square Enix heeft niet de SNES-versie van V geport, maar de DS-versie. Daardoor ziet het spel er een stuk mooier uit dan de eerste vier Dragon Quest-delen, omdat deze port nou eenmaal gebaseerd is op een port van een moderne versie van het oude spel uit de jaren negentig.

Dragon Quest V bracht wederom wat veranderingen met zich mee, ten opzichte van de oudere versies. Zo is het mogelijk om bevriend te raken met je party members en kun je monsters vangen – beide elementen leveren een compleet ‘nieuwe’ strategische laag op. Ook is het mogelijk om de gevechten automatisch te laten verlopen voor wanneer je dat even zat bent. De serie staat bekend om random encouters: waar je loopt kun je zomaar aangevallen worden. En dat kan nogal vermoeiend zijn. Je vindt de game via de onderstaande downloadlinks.

  • Dragon Quest V
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.