Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie games met een level editor voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2015, 12:15 CategorieApplicaties

Wat is er nog leuker dan het spelen van games? Games maken natuurlijk! Daarom hebben we drie toffe games met level editor voor je opgezocht. We hebben een puzzelspel, platformer en een racegame.

Drie games met een level editor

Wanneer een spel een level editor heeft, dan kunnen spelers zelf een level in elkaar zetten. Persoonlijk vind ik het een toffe feature wanneer een spel een level editor heeft – je kunt er vaak eindeloos mee variëren en het spel er goed mee leren kennen. Zo’n level editor moet wel aan een aantal voorwaarden voldoen: de editor moet simpel te bedienen zijn én het moet passen bij de gedachte achter de game. Hieronder behandelen we drie voorbeelden van games met een level editor, binnen verschillende genres.

Ichi (0,99 euro / 1,99 euro)

Ichi is een puzzelspel dat is bedacht door de Nederlandse designer Jay van Hutten en is uitgebracht door de eveneens Nederlandse studio Stolen Couch Games. In de game heb je als doel een balletje van punt a naar punt b te krijgen, maar dat gaat gelukkig niet zo gemakkelijk als het klinkt. Je speelt de game met één druk op het touchscreen, waar je alles mee in het level aanpast. Spelers moeten niet alleen vooruitdenken tijdens het spelen, maar ook tijdens het maken van levels – wat een geheel andere uitdaging aanbiedt.

  • Ichi

Adventure Time Game Wizard (4,29 euro / 4,99 euro)

Met de game Adventure Time Game Wizard zet televisienetwerk en gameproducent Cartoon Network iedereen in de schoenen van een leveldesigner. Wanneer je deze game aanschaft, kun je namelijk zelf ongelimiteerd levels creëren binnen The Land of Ooo (het fictieve land waar deze animatieserie zich afspeelt). Maar mocht je dat te veel werk vinden, dan kun je ook aan de haal met de verhaalmodus, waarin je een aantal levels doorloopt die al gemaakt zijn, of je downloadt levels van andere spelers, waar ze bloed, zweet en tranen in hebben gestopt.

  • Adventure Time Game Wizard

Draw Rider (1,53 euro / 1,99 euro)

Draw Rider is een game waarin je een voertuig van het begin naar het einde van het level moet brengen. Net zoals soortgelijke games is de gameplay heel simpel, maar kan de uitvoering behoorlijk lastig zijn. Draw Rider bevat een aantal voertuigen en een hoop verschillende levels en dus de mogelijkheid om je eigen levels te maken. Combineer dat met de simpele stijl van de game en je maakt binnen no-time je eigen, uitdagende levels, waar je je vrienden mee kunt uitdagen. Van deze game bestaat een gratis en betaalde versie.

  • Draw Rider

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.