Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Drie games van eigen bodem voor op je tablet

Geschreven door
Geplaatst op16 januari 2015, 12:00 CategorieApplicaties

Deze week bekijken we drie games van eigen bodem, uit twee verschillende genres. We hebben een platformer en twee puzzelspellen.

De Nederlandse gamesindustrie

Als er één industrie booming business is in Nederland, dan is het de gamesindustrie wel. De game-ontwikkelaars zijn verspreid door heel Nederland, maar er bestaan ook centrale punten in bijvoorbeeld Utrecht en Amsterdam, in de vorm van de Dutch Game Garden, en Groningen, waar de incubator Indietopia zich genesteld heeft. Hoewel al die games natuurlijk niet alleen op Android, iOS of Windows uitkomen (sommige ook op pc of spelcomputers die in je huiskamer staan), zijn er toch een hoop games voor die platformen verschenen. Vandaag lichten we er drie uit.

Ice Cream Nomsters (gratis)

Ice Cream Nomsters, van Firedroid, is een time management game waar spelers de taak krijgen ijsjes rond te brengen. Je trekt als speler een lijn over de weg waar de ijscokar overheen rijdt. Die lijn moet langs alle bestellingen lopen, zodat iedereen voorzien wordt van z’n ijsjes. Doe dat wel binnen de tijd, aangezien het ijs anders smelt. Loopt de temperatuur te hoog op, dan is het level afgelopen. Onderweg kun je nog allerlei items oprapen waarmee je in-game spullen kunt vrijspelen, maar die zijn vooral esthetisch en geven je geen power-ups.

  • Ice Cream Nomsters

Gunslugs 2 (2,49 / 2,99 euro)

OrangePixels Gunslugs 2 is, net als z’n populaire voorganger, het resultaat van te veel actiefilms uit de jaren tachtig kijken en te veel platformers uit de jaren negentig en retrospellen in het algemeen spelen. De kogels vliegen je om de oren, de personages in het spel zijn hevig geïnspireerd op de actiehelden van weleer en de explosies komen overeen met de gemiddelde Michael Bay-film. De gameplay, het schieten, rennen en ontwijken van kogels, is daardoor op alle momenten hectisch – precies wat je er van mag verwachten.

  • Gunslugs 2

Ruben is sleepy (0,99 / 1,99 euro)

Ruben is sleepy, van ontwikkelaar Tvndra, is een game waarin het personage Ruben in slaap valt voor de televisie. In zijn slaap begint Ruben te dromen. Te dromen dat hij eindeloos naar beneden valt. Tijdens zijn val, valt Ruben constant op verschillende televisies. De speler kan de val breken door dezelfde kleur als de televisie aan te nemen. Hoe verder je valt des te sneller de tv’s op je afkomen. Je kunt tijdens die nachtmerries ook punten sparen en daar handige power-ups mee kopen, zodat het vallen je hopelijk gemakkelijker afgaat.

  • Ruben is sleepy

Ben je op zoek naar meer apps voor je Windows tablet, iPad of Android tablet? Neem dan ons uitgebreide app-archief door of lees onze tips voor tablets.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.