Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Er wordt meer tijd besteed aan mobile gaming

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2015, 10:38 CategorieGaming

Uit onderzoek van The NPD Group blijkt dat mensen met een smartphone en tablet steeds meer tijd besteden aan mobile gaming, verdeeld over alle populaire besturingssystemen en smart devices.

Mobile gaming wordt steeds populairder

De gemiddelde tijd die eigenaars van een smartphone en / of tablet besteden aan het spelen van mobiele games, is in 2014 met 57 procent toegenomen, in vergelijking met 2012, zo luidt de conclusie van een onderzoek van The NPD Group. Uit dat onderzoek komt naar voren dat mensen gemiddeld drie uur per dag aan mobile gaming besteden; in 2012 was dat nog twee uur en twintig minuten. Hoewel smartphones nog steeds populair blijken, is er vooral een toename in gametijd op de grotere tablets.

Het is niet zo dat tablet-eigenaars alleen meer tijd besteden aan mobile gaming: ze geven ook meer uit in vergelijking met de mensen die enkel op smartphones een spelletje spelen. De groep mensen die het vaakst op tablets en smartphones gamen is echter vrij jong: The NPD Group zegt dat die groep minstens twee en maximaal twaalf jaar is. Ook is het zo dat deze gamers gemiddeld vijf games spelen, waarvan gemiddeld drie premium zijn. Deze groep geeft overigens ook veel geld uit aan in-app-aankopen – als hun ouders dat maar weten…

Verder blijkt uit het onderzoek dat de mensen die vaak aan mobile gaming doen, zich ook prima kunnen vermaken met een spel op een spelcomputer of pc. Slechts twintig procent van de onderzochte groep speel alleen op mobiele apparaten, desondanks is het toch zo dat smartphones en tablets dominant zijn als het gaat om de gemiddelde speeltijd. Dat betekent niet dat consoles of pc’s iets te vrezen hebben: de gametijd op die apparaten is niet af- of toegenomen, wat inhoudt dat het ten koste gaat van ander mediagebruik (zoals televisiekijken).

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.