Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Facebook Messenger krijgt stem-naar-tekst-feature en reclames

Geschreven door
Geplaatst op20 januari 2015, 10:54 CategorieAndroid

Facebook test momenteel een nieuwe feature voor Facebook Messenger: ingesproken berichten die worden omgezet naar tekst. Het testen gebeurt nu op kleine schaal, onbekend is wanneer de feature voor iedereen beschikbaar komt.

Facebook Messenger

Facebook test momenteel een nieuwe feature binnen de Facebook Messenger-applicatie, die gesproken woorden moet omzetten naar geschreven tekst. Dat vertelt David Marcus, verantwoordelijk voor Messenger, in een post op Facebook. Met Facebook Messenger is het al mogelijk om voice clips naar elkaar te sturen, maar er zijn soms momenten waarop het even niet uitkomt te luisteren naar wat iemand zegt in zo’n clip. Voor die momenten is een dergelijke feature bedoeld, zo geeft Marcus aan.

Momenteel wordt de test op kleine schaal uitgevoerd. Marcus geeft aan dat deze feature voor iedereen beschikbaar komt wanneer blijkt dat het ook echt gebruikt wordt. En dat zal ongetwijfeld gaan gebeuren. Wanneer je bijvoorbeeld binnen WhatsApp of Facebook Messenger een voice clip tijdens een drukke treinreis krijgt en niet kunt verstaan wat iemand zegt, is het verdomd handig als eronder ook een geschreven variant van het ingesproken bericht staat. En zo zijn er nog een aantal voorbeelden te bedenken van momenten waarop het niet uitkomt.

In andere Facebook Messenger-gerelateerd nieuws: de applicatie gaat advertenties tonen. Dat vertelt Marcus in de Wall Street Journal. Marcus geeft aan dat de advertenties je niet om de oren zullen vliegen, maar dat er wel op regelmatige basis eentje getoond wordt. Wanneer Facebook met die advertenties gaat beginnen is echter nog niet bekend. Met meer dan 500 miljoen downloads op naam van Messenger, is het niet gek dat Facebook deze stap gaat zetten: het bedrijf verdient, ondanks dat hoge gebruikersaantal, nog niets aan de berichtendienst.

  • Facebook Messenger
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.