Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Fuhu onthult tablets zo groot als televisies

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2015, 9:51 CategorieAndroid

Fabrikant Fuhu heeft aangekondigd met vier gigantische tablets op de markt te willen komen: één daarvan is 65 inch groot. De andere drie versies zijn eveneens groot: allemaal met de formaten van redelijke tot grote televisies.

Fuhu Big Tabs

Tabletproducent Fuhu heeft vier nieuwe grote tablets aangekondigd. De tablets komen uit in de formaten 32, 43, 55 en 65 inch: zo groot als televisies dus. De tablets zijn eveneens te gebruiken als televisies, dus dat kan een reden zijn om de aankoop te rechtvaardigen. Momenteel heeft de fabrikant nog niet bekendgemaakt wat voor je voor zo een tablet/televisie-hybride moet betalen, maar Fuhu verwacht wel dat de prijzen iets hoger komen te liggen dan reguliere lcd-televisies. Maar het is dan ook een gigantische tablet.

Qua resolutie kun je de ‘tablevisies’ vergelijken met redelijke normale televisies. De 32 en 43 inch-versies krijgen 1080p – full hd, dus. De tablets krijgen tevens 2GB aan werkgeheugen en de Tegra K1-chip. Niet de meest moderne specs voor een tablet (of televisie), maar wel redelijk. Wil je het een niveau beter hebben, dan kun je denken aan de 55 en 65 inch-modellen, met hun 4K-displays, de onlangs aangekondigde Tegra X1-chip en 4GB aan werkgeheugen. En waarschijnlijk een prijskaartje waar je u tegen zegt, maar dat zien we later wel.

Het is moeilijk om te zeggen of er überhaupt een markt is voor dit soort hybrides. Wellicht niet voor in huis, maar ene school of ziekenhuis kan hier misschien nog wel mee uit de voeten. Eerder kondigde Fuhu al tablets aan van 20 en 24 inch, wat we toen ook al behoorlijk groot vonden. Maar die tablets hadden als doel het gezin bij elkaar te brengen voor wat leuke spelletjes en andere applicaties, terwijl ze een verstevigde behuizing meekregen zodat kinderen er ook zelf mee kunnen spelen, zonder dat de tablet meteen het loodje legt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.