Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Gamevice is een controller-add-on voor je iPad Air en Mini

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2015, 11:25 CategorieAccessoires

De Gamevice is een controller-add-on die geschikt is voor de iPad Air 2 en iPad Mini 3. Eind maart moet de accessoire uitkomen in Amerika voor een bedrag van 99,99 dollar. Of die ook naar Nederland komt, is nog niet bekend.

Gamevice-controller voor iPad Air en iPad Mini

Wikipad, een accessoiremaker, heeft bekendgemaakt dat de Gamevice, een controller-add-on voor iPad Air en iPad Mini, vanaf maart verkrijgbaar is voor 99,99 dollar. De Gamevice werkt met de iPad Air, iPad Air 2, iPad Mini, iPad Mini 2 en iPad Mini 3. Momenteel werkt de fabrikant ook aan versie voor Android-apparaten, maar daar is verder niets over losgelaten. Het grappige is dat, toen Wikipad de accessoire vorig jaar aankondigde, de controller alleen zou werken met Android- en Windows-apparaten – over iOS werd niets gezegd.

Het afgelopen jaar heeft Wikipad de controller-add-on wat fijner vormgegeven. De controller heeft een bekende layout, die je vaker tegenkomt bij spelcomputers. Rechts vind je de vier actieknoppen met de letters A, B, X en Y, elke met zijn eigen kleur. Verder heeft de add-on twee analoge knuppels,, d-pad, twee schouderknoppen en twee triggers aan de achterkant. Qua design doet de accessoire nog het meeste denken aan een Wii U GamePad-controller, die tevens een groot scherm bezit en de analoge knuppels op dezelfde posities heeft.

Je sluit de iPad aan via de Lightning connector. Wikipad is voornemens vier versies van de Gamevice uit te brengen. Natuurlijk twee versies die geschikt zijn voor de juiste iPad en het andere verschil zit hem in de grootte van de batterij. De normale versie heeft er een van 800 mAh, terwijl de grote variant 1600 mAh én een 4G-verbinding heeft voor online gaming. Momenteel zouden er honderden games met de add-on werken en in de toekomst zouden dat er alleen maar meer kunnen worden.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.