Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google brengt Lollipop naar Jelly Bean en KitKat

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2015, 10:23 CategorieAndroid

De Google Now Launcher is geüpdatet met het Lollipop-design, zodat Android Jelly Bean- en KitKat-gebruikers alvast een voorproefje krijgen. Heb je Android 5.0 op je tablet staan, dan verandert er echter niets voor je.

Google Now Launcher voorzien van Lollipop-update

Android-apparaten waar Android 4.1 Jelly Bean tot en met 4.4 KitKat op staan, krijgen alvast een voorproefje van Android 5.0 Lollipop. Google heeft namelijk de Google Now Launcher voorzien van een update, die het Lollipop-uiterlijk naar oudere toestellen brengt. Dat betekent dat die gebruikers Material Design-elementen gaan terugvinden, zoals de witte drawer-knop aan de onderkant van je homescreen, de witte achtergrond binnen de app-drawer en de niet meer transparante zoekbalk aan de bovenkant van je scherm.

Ook krijg je enkele nieuwe, vloeiende Lollipop-animaties en kun je in Google Now aan de linkerkant, via het hamburgermenu, wisselen van Google-account, instellingen aanpassingen en reminders instellen. Deze update brengt geen wijzigingen door onder de motorkap, dus je merkt geen prestatieverbeteringen of een langere batterijduur op. Dat heeft te maken met het feit dat je nog steeds Android 4.1, 4.2, 4.3 of 4.4 hebt draaien en Google alleen het uiterlijk van de launcher, verantwoordelijk voor de processen en het design, heeft aangepast.

Je kunt de update handmatig binnenhalen door de Google-app te updaten. De Google Now Launcher is niet meer bijgewerkt sinds augustus 2014. Met de Google Now Launcher krijg je toegang tot Google Now en kun je direct spraakgestuurde zoekopdrachten invoeren door ‘OK Google’ hardop uit te spreken. Deze launcher is alleen beschikbaar voor Android-systemen die minstens Android 4.1 Jelly Bean hebben draaien. Via de onderstaande link kun je de Google-app updaten en toegang krijgen tot het Material Design van Android 5.0.

  • Google
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.