Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Chrome voor iOS krijgt Material Design-update

Geschreven door
Geplaatst op21 januari 2015, 9:38 CategorieApplicaties

Google heeft de Google Chrome-app voor iOS voorzien van een update, waardoor de browser nu voldoet aan de standaarden van Material Design. Ook is Chrome geoptimaliseerd voor iOS 8 en iPhone 6 Plus.

Google Chrome voor iOS

Google heeft de iOS-versie van de Google Chrome-applicatie voorzien van een behoorlijk update. Wat meteen opvalt is het uiterlijk: die voldoet nu aan de standaarden van het Material Design. Dat betekent dat de app er grafisch op vooruit is gegaan, animaties vloeiender zijn geworden en dat bepaalde onderdelen binnen de applicatie betere tactiele feedback hebben gekregen. Al deze veranderingen zorgen ervoor dat het design natuurlijker aanvoelt en vloeiender oogt – ideeën die Google als basis voor het besturingssysteem Android 5.0 gebruikt.

Daarnaast heeft Google ook een specifiek iOS- en OS X-onderdeel toegevoegd: Apples Handoff-feature. Met dit onderdeel kunnen gebruikers op iOS een applicatie afsluiten en ermee doorgaan op OS X, het besturingssysteem dat je op een Mac tegenkomt. Met deze feature is het nu mogelijk om je browsersessie op je iPhone of iPad voort te zetten in de standaard browser op je Mac. Dat kun je doen met Safari of een andere browser die je als standaard gebruik – mocht je de Handoff-feature vaker gebruiken, dan werkt het als vanouds.

Als laatste update voegt Google ook ondersteuning voor het grotere scherm van de iPhone 6 Plus toe. Dat betekent dat de browser er een stuk scherper uitziet op dat mooie scherm van je iPhablet. Wil je Google Chrome op je iPad of iPhone gebruiken, dan heb je tenminste iOS 7 of hoger nodig. Dan heb je toegang tot alle nieuwe toegevoegde onderdelen. Mocht je de update nog niet automatisch hebben gekregen, dan kun je via de onderstaande link de productpagina binnen de App Store bezoeken en de update handmatig starten.

  • Google Chrome
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.