Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Now kan straks wellicht terug praten

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2015, 15:58 CategorieAndroid

Google Now ondersteunt straks wellicht third party-apps en spreekt misschien uit wat er op je tablet-scherm te lezen is, zo blijkt uit code binnen de Google-applicatie (voorheen Google Zoeken).

Google Now

Uit de code van de applicatie Google (waar Google Now door gestuurd wordt) blijkt dat Google voornemens is Google Now naar de gebruikers terug te laten praten. Ook zou het kunnen zijn dat Google Now third party-apps gaat ondersteunen, zodat je nog meer en gedetailleerde informatie op je tablet-scherm te zien krijgt. Daarnaast is er een veel betere integratie tussen Android en Chrome op komst. Al deze informatie komt uit de recent geüpdate Google-app; waarschijnlijk legt Google nu wat grondwerk voor latere updates.

Hoewel het gebruik van stemmen (zowel als input als output) niet nieuw is voor Google, is het toch tof om te zien dat het bedrijf uit Noord-Amerika verdergaat dan alleen de standaardzinnen die nu worden uitgesproken (mits je je toestel in het Engels instelt, want een goede Nederlandse ondersteuning is er nog niet). Wanneer er een notificatie van één van de ondersteunende apps binnenkomt, kan Google Now die voor je voorlezen – vooral handig als je met je smartphone in de auto zit en je de telefoon op hands-free hebt staan.

Third party-ondersteuning is minstens net zo tof, maar wel andere koek. Uit de code blijkt dat Google werkt aan een Third Party Welcome-feature, waar er een aantal iconen onder verstopt zitten die te maken hebben met fitness, voedsel, muziek en meer. Kan het dan zijn dat we straks ook Facebook- en Spotify-notificaties tegenkomen in Now? Mogelijk begint Google met een select aantal apps en zal dat aantal gestaag groeien – mits Google dit van plan is natuurlijk, aangezien de zoekmachinegigant hier zelf niets over heeft bekendgemaakt.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.