Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google Now nu ook beschikbaar voor apps van ontwikkelaars

Geschreven door
Geplaatst op31 januari 2015, 12:16 CategorieAndroid

Google heeft gisteren bekend gemaakt dat digitale assistent Google Now vanaf nu ook beschikbaar is voor apps die niet door Google gemaakt worden. Voorheen kon Google Now alleen zogenaamde cards van Google zelf weergeven, nu komen daar ongeveer 40 apps bij en in de toekomst moet dat nog meer worden volgens Google.

Google Now

Google noemt Google Now een digitale assistent, welke je kunt vinden in de Google app op zowel Android als iPhone. Google Now geeft informatie weer via zogenaamde cards. Die cards worden alleen weergegeven als je ze nodig hebt. Zo leert Google bijvoorbeeld op welke momenten je dagelijks naar je werk rijdt, en laat rond die tijd zien of er files staan. Google Now werkt ook samen met andere Google diensten. Wanneer je bijvoorbeeld een bevestiging van een boeking bij een vliegtuigmaatschappij hebt, dan vind Google Now je vluchtnummer en geeft belangrijke informatie weer, zoals de gate en eventuele vertragingen.

Andere apps

Naast diensten van Google komen daar nu dus ook diensten van andere ontwikkelaars bij. Google heeft een lijst gepubliceerd met alle apps die meedoen, welke je hier kunt vinden. Onder andere Lyft, Waze, Runtastic, Shazam en Airbnb zijn nu geschikt voor Google Now. Land je op een vliegveld, dan kun je via een card een lift boeken via Google Now. Open je Google Now en draait er muziek, dan wordt de Shazam card weergegeven met meer informatie over het nummer dat afgespeeld wordt. Zo wordt de digitale assistent nog een stukje slimmer en kan nog meer voor je betekenen.

Update

Je kunt gebruik maken van de nieuwe apps in Google Now door de Google app te updaten. De update is alleen nog beschikbaar voor Android, ondanks dat er wel een iOS app is voor Google. Ook moet je de apps geïnstalleerd hebben om cards van de desbetreffende apps te kunnen zien.

  • Google
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.