Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Google rolt Google Translate met WorldLens-integratie uit

Geschreven door
Geplaatst op14 januari 2015, 16:27 CategorieAndroid

Google is momenteel bezig met de uitrol van de vernieuwde Google Translate-applicatie, waar WordLens in geïntegreerd is. Met de app kun je nu bijvoorbeeld straatnaambordjes of menukaartjes vertalen naar het Engels.

Google Translate en WordLens

Nee, handig voor grote tablets is het niet. En er is ook nog geen Nederlandse taal. Maar mocht je een kleinere tablet of een phablet meenemen naar het buitenland en je weet niet precies wat je leest op al die straatnaambordjes? Dan biedt de Google Translate-app straks soelaas. Wanneer je je toestel voor de te vertalen tekst houdt en de correcte talen invoert (bijvoorbeeld Russisch – Engels), dan zul je eindelijk kunnen lezen welke kant je op moet. Naast het Russisch ondersteunt de app ook Frans, Duits, Italiaans, Portugees en Spaans.

De app in gebruik nemen gaat heel simpel: je opent de Google Translate-app, tapt op het camera-icoontje, voert de talen in en kunt meteen beginnen met vertalen. Later worden er uiteraard meer talen toegevoegd, maar dit is in elk geval een goed begin. De tweede toevoeging aan de Translation-app is de Conversation Mode. Daarvoor hoef je enkel de app te openen en je kunt meteen beginnen met praten – de app doet de rest. Je hoeft geen talen in te voeren of te lang te wachten voordat de vertaling verschijnt; het zou allemaal super snel moeten werken.

Het kan zijn dat je app al op je tablet of phablet voorzien is van de update. Maar aangezien Google vaak updates in fases uitrolt, kan het ook zijn dat je nog even moet wachten voordat de update beschikbaar is. Helaas is de bijgewerkte app ook nog niet live gegaan in de Google Play Store, dus kun je hem niet handmatig updaten. Houd daarom vooral de productpagina in de gaten via de onderstaande link.

  • Google Translate
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.