Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Google Translate app krijgt snel beloofde update’

Geschreven door
Geplaatst op12 januari 2015, 9:50 CategorieAndroid

Naar verluidt komt Google binnenkort met een nieuwe systeem voor het vertalen van gesproken tekst. Een specifieke datum is niet bekend, maar het zou nu elk moment kunnen gebeuren.

Google Translate

Begin december kwam het al in het nieuws: Google is hard op weg om binnenkort een app voor Android te lanceren waarmee gebruikers direct gesproken taal kunnen vertalen. Die update komt nu steeds dichterbij. Het is nu natuurlijk al mogelijk om via de Google Translate app teksten te vertalen, maar het grote verschil tussen beide mogelijkheden is dat de nieuwe het bijna in real-time doet (dus direct) en een nagenoeg perfecte vertaling moet gaan aanbieden, zodat gesprekken vloeiender zouden verlopen.

Daarnaast is Google van plan om nog meer vertaalopties toe te voegen. Zo zou je strak bijvoorbeeld je phablet voor een buitenlands reclamebord kunnen houden, waarna de Google Translate app automatisch vertaalt wat er op te lezen is. Je kunt de Google Translate app nu al natuurlijk gebruiken voor het vertalen van je teksten, maar je moet de talen nog wel handmatig instellen en de te vertalen tekst kopiëren binnen de app. Je kunt nu dus al ruim uit de voeten met de applicatie, maar het kan altijd beter.

Om die modus te gebruiken, moet je dus nu nog handmatig de talen selecteren. Maar straks gaat de app automatisch detecteren wie in welke taal spreekt en vertaalt vanuit beide talen tegelijk. Dat moet heel wat tijd gaan schelen en gesprekken iets vlotter maken – je zult elkaar alleen niet zoveel aankijken als normaal, omdat je dus naar je schermpje moet turen om te kijken wat iemand tegen je zegt. Google heeft nog niet bekendgemaakt wanneer we de verbetering in Google Translate mogen verwachten, maar naar verluidt is dat dus al heel snel.

  • Google Translate
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.