Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Hoe gebruik je WhatsApp Web op je Android of Windows tablet?

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2015, 13:39 CategorieTablet Tips

WhatsApp heeft gisteren een webversie van de bekende berichtendienst gelanceerd. Via deze webversie kunnen mensen op hun computer of tablet inloggen op hun WhatsApp-account en berichten versturen en ontvangen. De webversie werkt momenteel alleen nog voor Android en Windows-gebruikers, nog niet via iOS-apparaten.

Webversie gebruiken

Om de webversie te gebruiken heb je Google Chrome nodig op je tablet of computer. Je opent de website, web.whatsapp.com en scant de QR code die op je scherm staat met de WhatsApp app op je smartphone. Hierdoor wordt de computer of tablet met je WhatsApp account op je telefoon verbonden. De scanner waarmee je de QR code kunt scannen is te vinden in het menu van WhatsApp bij ‘WhatsApp Web’.

Verbinding vereist

Om WhatsApp Web te gebruiken is het wel verplicht dat je telefoon met het internet verbonden blijft. WhatsApp heeft haar service namelijk zo gebouwd dat er geen berichten op een server opgeslagen worden, dus de berichten worden op je telefoon ontvangen en vervolgens naar WhatsApp Web gestuurd.

WhatsApp raadt daarom aan om gebruik te maken van WiFi op je telefoon, om hoog dataverbruik en dus hoge kosten te voorkomen. Wanneer je na het gebruik op je computer of tablet WhatsApp weer opent op je telefoon, kun je gewoon verder waar je gebleven was en blijven eerder verzonden en ontvangen berichten zichtbaar.

WhatsApp Web

Nog niet voor iOS

WhatsApp werkt nog niet in combinatie met iOS-apparaten. Dat komt volgens WhatsApp oprichter Jan Koum door de beveiligingsmaatregelen van Apple, waardoor het nog niet mogelijk zou zijn om berichten van en naar WhatsApp Web te sturen. Hoewel dit soort problemen vaker voorkomen bij iOS, is de kans groot dat dit in een update opgelost is, aangezien Apple steeds meer toestaat, zoals extra toetsenborden en widgets, iets wat vroeger nooit toegestaan was.

Geen groepsgeprekken starten

WhatsApp Web heeft wel beperkingen. Je kunt privé-gesprekken starten en deze doorzoeken, maar geen groepsgesprekken aanmaken. Je kunt daarentegen wel chatten binnen bestaande groepsgesprekken. Het gebruik van de service is gratis.

 • WhatsApp
 • Delen:

Reacties

 1. mart
  15 maart, 2015 om 14:09

  Helaas gaat dit niet op een tablet, dat zou veel te logisch zijn.
  Want dat wil iedereen tenslotte dus doen ze dat niet bij gezichtboek.

  • misty
   24 maart, 2016 om 1:13

   hier bij mij doet hij het ook

   • misty
    24 maart, 2016 om 1:15

    hier bij mij doet hij het ook en ik heb die van mij pas drie weken en ik zit op windows 10

 2. sophie
  26 april, 2015 om 9:45

  Mart hij doet het bij mij wel dus hou je mond

  • mart
   26 april, 2015 om 18:07

   jij bent wel de laatste die bepaald of ik mijn mond moet houden buiten het feit dat je mond houden in een tekst die getypet is erg moeilijk wordt, bovendien kom je anderhalve maand later aankakken en op dat moment kon het niet, en nu nog niet. Dus jij bent de enige ter wereld.

   • Eline
    29 juni, 2016 om 15:00

    Het werkt bij mij tablet wel als je de desktop versie opvraagd

  • Hoi
   23 december, 2015 om 14:42

   Bij mij doet hij het ook niet dus hou jij je mond maar😈

 3. sjef
  14 mei, 2015 om 13:26

  Hij werkt wel maar alleen op oudere tablets op nieuwe met nieuwre software werkt hij niet du je hebt er niet veel aan

 4. Gerard oostendorp
  07 september, 2015 om 12:09

  Nu (sept 2015) werk het nog steeds niet op een Galaxy tab 3 , slechte service dus. Er zijn alternatieven die wel werken.
  Telegram bv.

 5. Sandra
  12 juli, 2016 om 14:08

  Ik zie geen QR-code op de website. Kan iem mij misschien vertellen wat ik wellicht fout doe?

 6. Marianne
  28 augustus, 2016 om 18:42

  Hoi, ik weet niet hoe ik de code moet scannen vanaf mijn smartphone. Kan iemand mij dat uitleggen? Alvast bedankt. Groeten, Marianne

 7. Marianne
  28 augustus, 2016 om 18:45

  k zie wel een OR code op mijn smartphne maar weet niet hoe ik hem moet scannen. Kan iemand mij dat uitleggen?

 8. Samuel
  09 januari, 2019 om 19:41

  Hy code aub geven

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.