Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

HP Pro Tablet 408 verschijnt op HP-website

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2015, 10:25 CategorieWindows

De HP Pro Tablet 408, waar we het deze week eerder over hadden, is inmiddels op de website van de fabrikant gespot – zonder prijs, helaas. Ook is nog niet bekendgemaakt vanaf wanneer de tablet verkrijgbaar is.

HP Pro Tablet 408

HP werkt momenteel aan een 8 inch-tablet die waarschijnlijk gericht is op de zakelijke markt of voor mensen die iets meer met hun tablet willen doen, dan alleen simpele taken. We schreven al eerder over het apparaat en gisteren dook het ineens op op de website van de fabrikant. Daar wordt de tablet omschreven als een betaalbaar en betrouwbaar apparaat voor de zakelijke markt. HP heeft natuurlijk al een 8 inch-tablet, maar de Pro krijgt een betere camera, meer geheugen en ondersteuning voor een speciale stylus.

HP heeft nog geen prijs vrijgegeven voor de tablet, maar de specs zijn al wel bekendgemaakt. Die vind je hieronder in een overzichtelijk lijstje.

 • 8 inch, 1280 x 800 pixel IPS touchscreen display met multitouch
 • Intel Atom Z3736F Bay Trail-processor
 • 2GB aan werkgeheugen
 • 32GB of 64GB aan eMMC-geheugen
 • microSDXC card slot (je kunt tot 128GB aan externe opslagruimte toevoegen)
 • 8 megapixel-camera aan de achterkant met auto-focus en een flits, 2 megapixel-camera aan de voorant
 • 4800 mAh batterij
 • 802.11a/b/g/n WiFi en Bluetooth 4.0
 • Twee stereo speakers
 • Micro HDMI output en WiDi wireless display-ondersteuning

HP geeft aan dat de tablet is voorzien van TPM-beveiliging en dat je straks ook kunt kiezen voor een model met een 3G-verbinding. Dit is overigens niet de eerste keer dat we een HP Pro-tablet voorbij zien komen. Vorige maand kwamen we ook al de HP Pro 10 tegen. En onlangs verscheen er ook al een HP Pro 12-tablet bij de FCC, met de codenaam Dane, waar de fabrikant zelf nog niets over heeft bekendgemaakt. Het is in elk geval duidelijk dat HP alle segmenten van de markt wil blijven bedienen. Waarschijnlijk draaien de tablets op Windows.

Wanneer de tablet beschikbaar is, is nog niet bekend. Maar omdat de tablet al langs de FCC is geweest, kan dat niet lang meer duren.

 • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.