Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

‘Huawei Mate 7 Compact wordt aangekondigd tijdens MWC’

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2015, 10:11 CategorieAndroid

Huawei heeft al laten weten een persconferentie te houden tijdens MWC: mogelijk gaat het bedrijf dar de Huawei Mate 7 Compact presenteren. Dat meldt althans de Italiaanse website HDBlog.

Huawei Mate 7 Compact

Hoewel fabrikant Huawei al heeft laten weten een persconferentie te houden op het aankomende evenement MWC, is nog niet bekend wat het bedrijf precies gaat laten zien. Volgens de Italiaanse website HDBlog, presenteert Huawei dan de Huawei Mate 7 Compact: een kleinere variant van de phablet Ascend Mate 7. Inderdaad, zonder de term ‘Ascend’. Waarom de fabrikant de keuze maakt om die merknaam te laten vervallen is niet duidelijk, maar we kwamen deze verandering al eerder tegen bij de Huawei P8 (opvolger van de Ascend P7).

Volgens de geruchten is het zo dat de Huawei Mate 7 Compact een scherm van 5,5 inch krijgt, wat weer een halve inch kleiner is dan z’n grotere broer de Ascend Mate 7; die heeft een scherm van 6 inch. Er zijn verder geen details bekend over deze nieuwe phablet, maar kenners gaan ervan uit dat de Compact dun wordt, een volledig metalen frame krijgt en wordt aangedreven door de Huawei HiSilicon Kirin-processor. Dit is namelijk ook het geval bij de Huawei Ascend Mate 7, er vanuit gaande dat de Mate 7 Compact letterlijk een kleine versie wordt.

De Huawei Ascend Mate 7 is met een formaat van 6-inch een echte phablet. Het display maakt gebruik van de ips-techniek, wat de kijkhoeken de helderheid ten goede moet komen, en beschikt over een full hd-resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Hij wordt aangestuurd door een Hisilicon Kirin 925 octacore-processor met vier kernen die geklokt zijn op 1.8GHz en vier kernen die geklokt zijn op 1.3GHz. Verder beschikt de phablet over 2GB of 3GB aan werkgeheugen, 16GB of 32GB aan opslaggeheugen en 4G/LTE voor snel mobiel internet.

  • Delen:
Huawei Ascend Mate 7
Android KitKat (4.4)

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.