Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Intel lanceert Broadwell-chip voor tablets en laptops

Geschreven door
Geplaatst op5 januari 2015, 18:16 CategorieHardware

Intel heeft vandaag tijdens CES 2015 de in de herfst van 2014 gelanceerde familie Broadwell-chips uitgebreid met krachtigere processors. De nieuwe chips zijn met name gericht op desktops, ultrabooks, hybride apparaten en premium tablets.

Broadwell-chips

Sinds afgelopen herfst zien we al apparaten met Intel’s nieuwste Core M-processor, onderdeel van de Broadwell-familie, verschijnen. Deze 4.5-watt chips zien we met name terug in dunne en lichte apparaten als hybride laptops en tablets. Voor apparaten die wat meer rekenkracht vragen komt Intel nu met krachtigere 15-watt en 28-watt chips. Deze processors, welke de Core i-naam weer krijgen, gaan we vanaf het voorjaar terugzien in verschillende laptops, convertibles, hybride apparaten, desktops en premium tablets.

De vijfde generatie Intel Core-processor is volgens de chipfabrikant flink verbeterd ten opzichte van de vierde generatie Haswell-chips en zelfs de energiezuinige Core M-processors die in 2014 gelanceerd werden. Zo moet de batterijduur van apparaten verlengd worden en zijn de grafische prestaties verbeterd.

Cherry Trail

Specifiek voor tablets zijn de nieuwe Cherry Trail-chips, de opvolgers van de Bay Trail-chips, interessant. Deze 14nm-processors hadden vorig jaar al op de markt moeten verschijnen maar Intel laat nu weten dat we de eerste tablets met Cherry Trail-chip begin dit jaar kunnen verwachten. De Cherry Trail-chip is een energiezuinige en relatief goedkope processor die we waarschijnlijk in veel Windows 8 en Android tablets gaan tegenkomen.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.