Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

iOS-updates hebben vanaf nu minder beschikbare ruimte nodig

Geschreven door
Geplaatst op27 januari 2015, 21:43 CategorieApple

Vanaf iOS 8.1.3, de update die vanavond uitgebracht is, is veel minder beschikbare ruimte nodig om nieuwe updates te installeren. Daarnaast werden kleinere bugs gefixt en een paar kleine toevoegingen gedaan.

iOS 8.1.3 fixes

Zo was het eerst niet mogelijk om je Apple ID wachtwoord in te voeren in de berichten en FaceTime app. Dat was niet handig, want voor je de apps voor de eerste keer kunt gebruiken moet je inloggen. Dat probleem is nu verholpen. Daarnaast geeft spotlight weer bij alle gebruikers ook resultaten van geïnstalleerde apps weer, werken multitaskinggebaren weer op de iPad en als laatste zijn er nieuwe zogenaamde configuratie-opties voor toetsen in het onderwijs toegevoegd.

Minder beschikbare ruimte nodig

Maar de belangrijkste wijziging is dat updates vanaf nu minder beschikbare ruimte nodig hebben. Veel gebruikers klaagden daar namelijk over. Er was voor de update van iOS 7 naar iOS 8 ongeveer 5gb beschikbare ruimte nodig, terwijl veel mensen een iPhone van 8 of 16gb hebben. Gevolg was het moeten verwijderen van foto’s, apps en muziek.

Dat kwam door de manier waarop Apple updates behandelt. Je kunt het vergelijken met het bewerken van een Word document op je computer. Deze kun je openen, bewerken en opslaan, maar als er iets mis gaat is ook het eerdere bestand corrupt. Een veel betrouwbare manier is om het document eerst te dupliceren en vervolgens aan te passen. Nadat het opslaan gelukt is kun je de oude versie gebruiken. Dit werkt beter, maar neemt wel meer ruimte in beslag als het om veel bestanden in een keer gaat.

Apple gebruikte voorheen de laatste manier: eerst werden alle, soms duizenden, nieuwe bestanden gedownload en vervolgens de oudere vervangen, omdat dat fouten voorkwam. Het is niet bekend hoe de nieuwe manier werkt, maar de kans is groot dat Apple nu bestanden in groepen download en opslaat, vervolgens vervangt en dan doorgaat naar de volgende groep waardoor veel minder ruimte nodig is.

De iOs 8.1.3 is nu beschikbaar via iTunes of op je iPhone en iPad bij instellingen > software update.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.