Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Jide Remix Ultra: Android tablet voor entertainment en productiviteit

Geschreven door
Geplaatst op8 januari 2015, 13:48 CategorieAndroid

Tablets zijn er al in alle soorten en maten maar toch denken sommige bedrijven een gat in de markt gevonden te hebben. Eén van deze bedrijven is Jide, bestaande uit een drietal oud-medewerkers van Google. Zij hebben namelijk tijdens CES 2015 de Jide Remix Ultra, een tablet voor zowel entertainment als productiviteit, aangekondigd.

Jide Remix Ultra Tablet

De Jide Remix Ultra kan gezien worden als de Android-versie van de Microsoft Surface Pro, ook een hybride tablet die zowel voor entertainment als productiviteit optimaal moet zijn. De bedenkers van de Jide Remix Ultra zien namelijk dat veel consumenten liefst een apparaat meenemen dat als tablet en als laptop bruikbaar is.

Jide-Remix-Ultra-Tablet-2

De tablet is voorzien van een 11.6-inch ips lcd-display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels en draait op een Nvidia Tegra 4-processor met een kloksnelheid van 1.81GHz. Onder de motorkap zien we verder 2GB aan werkgeheugen en 64GB aan opslaggeheugen dat met een microSD-kaart uitgebreid kan worden terug. Aan de achterzijde van de tablet zien we een kickstand terug, waarmee het apparaat in een hoek op tafel gezet kan worden. Je hebt de keuze uit een hoek van 40 en 80 graden.

Jide Remix Ultra-2

Verder is de Jide Remix Ultra voorzien van WiFi 802.11 a/b/g/n met WiFi Direct en Bluetooth 4.0 voor draadloze communicatie, een microUSB-poort, een usb 2.0-poort, een 5 megapixel camera aan de achterzijde voor foto’s en video’s, en een 5 megapixel camera aan de voorzijde voor videogesprekken. Het onderdeel dat een laptop van je tablet maakt is een QWERTY-toetsenbord met een profiel van maar 5 millimeter en een touchpad. Dit toetsenbord kan ook als cover voor de tablet gebruikt worden, wanneer je onderweg bent. De afmetingen van de tablet bedragen 189 x 295 x 9,6 millimeter.

De Jide Remix Ultra draait op Android 4.4 KitKat maar de makers van de tablet hebben het besturingssysteem deels aangepast en omgedoopt tot Remix OS. De aanpassingen moeten ervoor zorgen dat de tablet voor zowel touch als gebruik met muis en toetsenbord optimaal en comfortabel te gebruiken is. Daarbij staat de software in het teken van multitasken, onder meer door het naast elkaar openzetten van meerdere apps.

Jide Remix Ultra

De Remix OS-interface bevat verschillende door het bedrijf ontwikkelde apps, waaronder een aangepaste filemanager, een e-mailclient en een kalender. Al deze apps zijn geoptimaliseerd voor het grote scherm van de tablet.

Prijs en beschikbaarheid

In februari moet de Jide Remix Ultra tablet als Kickstarter-project verschijnen en kun je de tablet dus kopen door in het project te investeren. De prijs bedraagt waarschijnlijk 450 dollar.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.