Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kickstarter app nu ook beschikbaar voor de iPad

Geschreven door
Geplaatst op15 januari 2015, 19:15 CategorieApplicaties

Kickstarter heeft vandaag haar iPhone app geüpdatet. De app werkt nu ook volledig op een iPad en maakt gebruik van het grotere scherm. Daarnaast zijn er kleine verbeteringen doorgevoerd.

Kickstarter iPad app

De Kickstarter app was eerst nog niet beschikbaar voor de iPad. Opvallend, want steeds meer mensen browsen het internet via hun iPad en steeds meer mensen bezoeken dus ook Kickstarter via hun iPad. De iPad app was ook een gemis: gebruikers van oudere tablets klaagden vaak over het crashen van Safari tijdens het kijken van een Kickstarter video. Dat is nu dus niet meer aan de orde.

Beginscherm

Het belangrijkste onderdeel van de nieuwe app is het beginscherm. Hierop kun je nieuwe Kickstarter projecten ontdekken, door te sorteren op volgorde categorie, populariteit, datum of nog veel meer. Wie al eens via Kickstarter een project gesteund heeft krijgt bovendien in een wit vierkant updates van projecten te zien. Zo kun je de voortgang van de gesteunde projecten bijhouden.

Kickstarter iPad app

Nieuw uiterlijk

De  nieuwe app maakt gebruik van het grotere scherm van de iPad, en daardoor is de rest van het uiterlijk veranderd. Zo is er ontzettend veel ruimte voor de projecten. Wanneer je een project bekijkt is de film standaard schermvullend. Door naar beneden te scrollen kun je meer informatie vinden zoals de rewards, reacties en updates. Het nieuwe uiterlijk is ook beschikbaar voor de iPhone.

Verbeteringen

Als laatste zijn er nog kleine verbeteringen doorgevoerd die het gebruik van de app gemakkelijker maken. Zo kun je, als je 1Password gebruikt, je gebruikersnaam en wachtwoord automatisch in laten vullen. Daarnaast maakt de app gebruik van veel gestures: door bijvoorbeeld naar links of naar rechts te swipen tijdens het bekijken van een project ga je naar het volgende project.

De nieuwe Kickstarter app is gratis te downloaden via de App Store en beschikbaar voor zowel de iPhone als de iPad.

  • Kickstarter
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.