Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Kwartaalcijfers Apple: Recordomzet ondanks verder dalende iPad-verkopen

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2015, 10:19 CategorieApple

De iPad is niet Apple’s belangrijkste product. De trend die nu alweer een paar jaar duidelijk is heeft zich ook in het afgelopen kwartaal weer doorgezet; de aantallen waarin Apple de tablet verkoopt dalen. Ondanks de dalende verkopen heeft Apple wel een een recordkwartaal neergezet, want waar de iPad minder presteert doet de iPhone het beter dan ooit, en ook de iPhone 6 Plus lijkt daarbij een belangrijke rol in te nemen. Dat Apple’s phablet het goed doet heeft natuurlijk ook invloed gehad op de verkopen van de iPad.

iPad

Onze simpele observatie van het vorige kwartaal lijkt nog steeds relevant:

Het belangrijkste om te beseffen is dat de iPad-markt relatief verzadigd aan het raken is, zeker nu het steeds duidelijker wordt dat de iPad geen apparaat is dat je ieder jaar moet of zelfs wilt upgraden. De vorige generatie iPads zijn namelijk nog steeds extreem goed bruikbaar en blijven behoren tot de beste tablets op de markt.

Wij zien nog steeds dagelijks mensen om ons heen die gebruik maken van iPad 2, 3, 4 en de originele generatie mini of Air. De iPad is in dit opzicht meer in het territorium van de laptop gekomen, een apparaat die je pas na een jaar of 3-4 vervangt, terwijl de iPhone een apparaat is dat je doorgaans iedere twee jaar kunt vervangen of vervangt. Dit werd de eerste jaren gecompenseerd door extreme ontwikkeling in de mogelijkheden van de iPad, maar het toevoegen van een Touch ID-sensor of het nog dunner en lichter maken van een nieuwere generatie iPad lijkt op dit moment niet genoeg meer te zijn voor de gemiddelde consument.

ipad-cijfers-2015

De iPhone 6 Plus is ook een apparaat dat een deel van de verkopen van iPad wegneemt, en aan de cijfers te zien doet Apple het met zijn 6 Plus extreem goed. Tim Cook heeft tijdens de analistenbespreking laten weten dat de iPhone 6 wel de populairdere van de twee modellen is, maar aan de gemiddelde verkoopprijs van de iPhone (die significant gestegen is) valt af te leiden dat de iPhone 6 Plus het zonder meer erg goed doet. Persoonlijk ben ik ook overgestapt naar de 6 Plus en heb ik dit jaar voor het eerst geen nieuwe generatie iPad in persoonlijk bezit, en ben ik nog steeds tevreden met mijn iPad mini retina.

iPad cijfers

Analyse, vergelijking en uitleg daargelaten zijn dit de cijfers die Apple met hun iPad heeft weten te boeken in het afgelopen kwartaal:

  • Aantal iPads verkocht: 21.5 miljoen
  • Omzet iPad: 8.9 miljard
  • Gemiddelde verkoopprijs iPad: 419 dollar
  • Omzet iTunes en App Store: 4,8 miljard
  • Delen:
Apple iPad Air 2
iOS

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.