Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lego Batman: Beyond Gotham komt naar tablets

Geschreven door
Geplaatst op30 januari 2015, 11:26 CategorieAndroid

De Lego Movie Video Game is deze week pas uitgekomen op iOS, ruim een jaar nadat de film voor het eerst te zien is, wat laat zien dat ook grote consolegames een tweede leven kunnen hebben op tablets en smartphones. Het was dan ook geen grote verrassing toen donderdag werd aangekondigd dat Lego Batman: Beyond Gotham komende zomer naar iOS en Android komt.

Lego Batman

In de game speel je als de Lego-versie van Batman, terwijl je allerlei puzzels oplost en boeven vangt. De console- en handheld-versies van Lego Batman: Beyond Gotham waren een groot succes, en werden ook door recensenten geprezen om zijn simpelheid. Maar ook om het feit dat we nu eens met het andere grote superheldenuniversum aan de haal kunnen gaan en dat we daardoor kennismaken met personages die lang niet zo bekend zijn. De mobiele versie van de game zal ontwikkeld worden door Traveller’s Tales.

Toch is het nog even afwachten wat we komende zomer op onze tablet of smartphone kunnen gaan spelen: soms brengen game developers de complete console-versie van de game naar tablets en smartphones, maar het kan ook zomaar zo zijn dat het een lite-versie wordt van het origineel, wat erg jammer zou zijn. Een lite-versie van een game deelt vaak wel dezelfde naam en inhoud, maar is qua structuur en gameplay wel degelijk anders te noemen – vaak gaat het dan om een uitgeklede versie van het origineel.

Lego Batman: Beyond Gotham voor iOS en Android werd tegelijkertijd aangekondigd met een aantal andere Lego spellen, die vooralsnog niet op tablets en smartphones uitgebracht zullen worden: Jurassic World, Avengers en een nieuwe Ninjago-game. Wanneer Lego Batman: Beyond Gotham precies uitkomt in de zomer, is helaas nog niet bekendgemaakt. Eén ding is duidelijk: Lego-fans hoeven zich de komende tijd niet te vervelen, of je nou speelt op een smartphones, tablet of een echte spelcomputer.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.