Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Lego Bionicle game verschenen op Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op2 januari 2015, 11:13 CategorieAndroid

Lego heeft wederom een gratis game, zonder in-app-aankopen, uitgebracht op zowel Android als iOS, bestemd voor de wat jongere gamer. Net als de andere Lego games, moet Lego Bionicle de Lego-dozen weer in de slaapkamers krijgen.

Lego Bionicle game

Mocht je nu 30 jaar of jonger zijn, dan herken je Bionicle misschien nog wel uit je eigen jeugd. Bionicle is een lijn binnen Lego en bestaat uit een serie figuurtjes die je het beste zou kunnen omschrijven als een combinatie van stoere actiehelden en de kern van wat Lego zo tof maakt: zelf dingen in elkaar zetten. Bionicle is niet bedoeld voor de allerkleinsten, maar echt gericht op de jongens en meisjes die een jaar of twaalf, dertien zijn en het gewoon nog steeds stoer vinden om iets tofs als ‘buitenaardse Lego-robots’ in elkaar te zetten.

De Lego Bionicle-serie staat op het punt opnieuw gelanceerd te worden en tegenwoordig kan zo’n lancering niet meer zonder een game. En aangezien de mobiele platformen ontzettend populair zijn vandaag de dag, is het logisch dat Lego koos voor Android en iOS. In het spel neem je het op tegen mooi vormgegeven Lego-monsters in een simpele wereld waar acties meer tellen dan woorden. Je vecht door hordes vijanden heen om het oude en machtige Masker der Schepping te pakken te krijgen – het klinkt lekker overdreven en dat maakt het leuk.

Verder moet je je een weg banen door verschillende kerkers. De besturing is behoorlijk simpel: je tapt een locatie aan en daar loopt je personage heen. Tap je op een vijanden, dan valt-ie hem aan. Grafisch gezien ziet het spel er kleurrijk en goed uit, maar het zal niet alles uit je moderne tablet halen. De game wordt voor een breed publiek gelanceerd, dus moet er ook een breed scala aan apparaten worden ondersteund. Het mooiste is nog wel dat alles gratis en zonder in-app-aankopen te spelen is – stiekem hoopt Lego dat je dan weer eens een Bionicle-set koopt.

  • Lego Bionicle
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.