Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

The Lego Movie Video Game uitgebracht voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op23 januari 2015, 10:53 CategorieApplicaties

Hoewel de film en de andere games al een jaar eerder zijn verschenen, is The Lego Movie Video Game nu verkrijgbaar voor iOS. Maar nog niet voor Android, onbekend is of die nog wordt uitgebracht.

The Lego Movie Video Game wel uit op iOS, niet op Android

Warner Bros. Interactive en The Lego Group hebben officieel The Lego Movie Video Game uitgebracht voor iOS. Hoewel we al vaker verschillende Lego-spellen voor tablets en smartphones besproken hebben (en alle console- en handheld-versies gespeeld hebben), komt deze uitgave toch als een verrassing. De film, en de filmgames, zijn al een jaar geleden uitgebracht. De game was dus nog niet verschenen op mobiele platformen en het is niet bekend waarom Warner Bros. de game toen niet uitgaf en nu wel. Het lijkt complete willekeur.

Maar is het daardoor een minder leuk spel? Nee hoor, mocht je eerdere Lego-spellen gespeeld hebben op je tablet, dan heb je ongeveer een idee wat je van deze game kunt verwachten. Het gaat hier om een ietwat aangepaste versie van de Nintendo 3DS- en PlayStation Vita-versies. Net als in de film is het zo dat Emmett blok voor blok het Lego-universum moet redden, terwijl je op zoekt gaat naar de Kragle. Onderweg kom je heel wat puzzels en personages tegen – mocht je de film nog niet gezien hebben, maak je borst dan maar vast nat.

The Lego Movie Video Game heeft 45 levels en meer dan negentig personages die je kunt ontgrendelen. Tussen de levels krijg je cutscenes uit de film te zien; helaas wel zonder de originele stemacteurs, maar dat mag de pret niet drukken. De game kost je 4,99 euro en bevat enkele, optionele in-app-aankopen. Pas dus even op wanneer je je kinderen het spel laat spelen. Voordat de game koopt, check dan even of je tenminste iOS 7 hebt geïnstalleerd en of je wel minstens 1,16GB aan vrije schijfruimte hebt.

  • The Lego Movie Video Game
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.