Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

In Mayday! Deep Space help je overlevenden met je stem

Geschreven door
Geplaatst op9 januari 2015, 10:11 CategorieApplicaties

De game Mayday! Deep Space bestuur je bijna volledig met het geluid van je stem, terwijl je een overlevende probeert te redden door hem door smalle gangen heen te leiden.

Mayday! Deep Space

In de game Mayday! Deep Space krijg je de taak om een gestrande overlevende door een ruimtestation te begeleiden. Je hebt als speler een kaart voor je en moet, door middel van stemcommando’s, de persoon heelhuids door de smalle gangen navigeren. De kaart is de enige graphic die je ziet; de rest van de game speelt zich af in je verbeelding. De persoon die je begeleidt door de gangen beschrijft wel wat hij allemaal tegenkomt – waaronder, naar het schijnt, zombie-achtige wezens. Maar zeker weten doen we het niet, want we zien ze niet.

Het doel is om die persoon veilig en snel van het ruimteschip af te krijgen. Dat doe je door commando’s als ‘go left’, ‘run forward’ en ‘stop’ te gebruiken (momenteel ondersteunt de game alleen de Engelse taal). Qua conversaties levert het nooit iets spannends op. Maar het heeft wel een realistisch tintje. In een panieksituatie leer je iemand ook niet even tussendoor kennen door met hem te praten over koetjes en kalfjes, maar houd je het bij de dingen die er toe doen: aanwijzingen geven en hopen dat het goedkomt.

De game is opzettelijk simpel gehouden. De makers wilden eigenlijk een intrigerend verhaal vertellen. Ook is het zo dat de stemcommando’s dankzij die simpliciteit in 99% van de gevallen goed werken, aangezien spelers hebben aangegeven dat hun commando’s vrijwel altijd direct worden opgepakt. De game is behoorlijk kort, maar de ontwikkelaar geeft aan dat er in de toekomst meer van dit soort ervaringen worden uitgebracht. De game is nu te downloaden vanuit de App Store en kost je eenmalig 2,99 euro.

  • Mayday! Deep Space
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.