Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Met de Eye Tribe Tracker bestuur je je tablet met je ogen

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2015, 12:11 CategorieAccessoires

De Eye Tribe is een bedrijf dat een oogcamera heeft gemaakt, die het mogelijk maakt je tablet met je ogen te besturen. De maker wil meegeven dat dit niet per se voor ouderen of gehandicapten hoeft te zijn – iedereen kan het gebruiken.

Eye Tribe Tracker

Tijdens CES 2015 is de Eye Tribe Tracker gepresenteerd. De Eye Tribe Tracker is een camera die je ogen volgt en omzet in input voor je tablet; je bestuurt je tablet dus met je ogen. Op de beurs staat momenteel de developers kit. Het product, zoals je hem in de onderstaande video kunt zien, is niet geschikt voor de consumentenmarkt. Met de aanwezigheid op de beurs probeert het bedrijf aandacht te genereren voor de techniek in plaats van het product, want het product mogen de fabrikanten die de technieken omarmen, zelf vormgeven.

De Eye Tribe Tracker volgt dus de beweging van je ogen. Apps openen kan helaas nog niet door enkel je ogen te gebruiken, daar heb je je duimen nog voor nodig. Hoe dat in de toekomst gaat, is nog niet bekend. Omdat de fabrikant van de camera aangeeft dat de hardware niet enkel bedoeld is voor ouderen of gehandicapten, die moeite kunnen hebben met dingen vasthouden, is het toch interessant om in de gaten te houden of Eye Tribe dit obstakel van de weg gaat helpen. Anders open je apps met een tap van je duim in de hoek van het scherm.

In de video zien we verder hoe een game als Fruit Ninja gespeeld wordt. Samen met de demo die we er vlak voor zien, valt op hoe snel en accuraat de camera reageert op de beweging van je oog. Je zou bijna kunnen stellen dat het een oneerlijk voordeel biedt bij een spelletje als Fruit Ninja en dat mensen met een tablet die deze hardware bezit zodoende hogere scores kunnen halen – maar dat zien we dan wel weer. De dev kit ondersteunt Windows, Android en OS X en kost je eenmalig 99 dollar voor zowel de soft- als hardware.

 • Delen:

Reacties

 1. De Clercq jose
  08 januari, 2015 om 12:25

  Waar kan ik dit bestellen.
  En wat is de kostprijs in eur
  verzending inbegrepen voor Belgie
  Eventuele verwachte datum van verkrijgen
  zijn er meerdere personen die grint redders zij
  voor mensen die niet meer mobiel zijn of proeflesje ontbreken .

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.