Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft bevestigt extensie-ondersteuning voor Spartan

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2015, 9:48 CategorieApplicaties

Microsoft heeft via Twitter bevestigd dat de nieuwe browser, met de codenaam Project Spartan, inderdaad extensie-ondersteuning krijgt. Helaas is nog onbekend of ontwikkelaars gemakkelijk Chrome-apps kunnen porten.

Project Spartan-browser voor Windows 10

Tijdens het Windows 10-event van vorige week, onthulde Microsoft eveneens de nieuwe browser met de codenaam Project Spartan; Microsoft werkt al een jaar aan dit project. Microsoft wil met deze browser zo’n beetje het tegenovergestelde van Internet Explorer bereiken. Project Spartan moet niet alleen intuïtiever en gemakkelijker in gebruik genomen kunnen worden, het moet er ook voor zorgen dat je dingen sneller kunt vinden dankzij de Cortana-integratie en dat de ervaring op een smartphone, tablet en pc gelijk is aan elkaar.

Tijdens een vraag-en-antwoordsessie heeft Microsoft laten weten dat de browser inderdaad ondersteuning krijgt voor extensies, zoals eerder al naar buiten kwam. Eén van die dingen, zo denkt de website Neowin, is de ondersteuning van Chrome-extensies: ontwikkelaars zouden hulpmiddelen krijgen die gemakkelijk en snel te kunnen porten naar Project Sparten op Windows 10. Chrome-extensies zijn aparte, optionele onderdelen die Chrome-gebruikers kunnen installeren, zoals Pinterest, AdBlock of PicMonkey.

Mocht dit kloppen, dan lijkt dit de juiste richting voor Microsoft. Zo hoeven extensie-ontwikkelaars niet opnieuw te beginnen die optionele onderdelen te ontwikkelaar voor een ander platform en kunnen ze, naar verluidt, met een simpele stap beide browsers ondersteunen. Het zou in elk geval helpen Spartan interessanter te maken wanneer het beschikt over veel extensies. Momenteel heeft Windows (Phone) en soortgelijk probleem: dat platform heeft weinig apps doordat het werkproces moeizaam is en de gebruikersbasis klein is.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.