Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Office-apps beschikbaar voor Android-tablets

Geschreven door
Geplaatst op7 januari 2015, 9:56 CategorieAndroid

Microsoft heeft aangekondigd dat de Microsoft Office-applicaties voor Android-tablets vanaf nu te downloaden zijn voor iedereen. Mits je een apparaat hebt die compatibel met de software is, natuurlijk.

Microsoft Office

Twee maanden nadat Microsoft de drie Microsoft Office-apps, Word, Powerpoint en Excel, voor een geselecteerd aantal mensen had uitgebracht op Android-tablets, is het de tijd voor iedereen met een compatibele Android-tablet om aan de slag te gaan met de software. Eind vorig jaar maakte Microsoft bekend dat de Office-applicaties voortaan gratis te gebruiken zijn op Android en iOS: je hebt daar geen Office 365-abonnement meer voor nodig. Dit is een gigantische verschuiving in de bedrijfsstrategie van Microsoft.

Dat Microsoft Office voor Android-tablets nu voor nagenoeg iedereen beschikbaar is, betekent niet dat we al uit de zogenaamde Preview mode zijn. De Preview mode is de periode van twee maanden waarin Microsoft de Android-applicaties kon testen met de consument. Blijkbaar heeft het bedrijf uit Redmond genoeg feedback verzameld en durft het het aan de apps vrij te geven voor iedereen. Maar dit kan dus inhouden dat er nog wat veranderingen doorgevoerd worden – wellicht voornamelijk achter de schermen voor prestatieverbeteringen.

Door de apps voor iedereen vrij te geven, hoopt Microsoft nog meer en nog sneller feedback binnen te halen. Pas daarna wil Microsoft werken aan de versies die ook echt ‘af’ zijn. De software werkt met de meeste (populaire) tablets van 7 en 10,1 inch, waar Android KitKat of Lollipop op draait. Ooit was Microsoft Office de grootste speler op de markt van kantoorapplicaties, maar door de opkomst van gratis software werd het bedrijf eigenlijk gedwongen de gratis markt te verkennen. Microsoft verdient er echter weinig aan.

Download vanuit de Google Play Store: Word | Excel | Powerpoint

  • Delen:

Reacties

  1. Hans Meester
    07 januari, 2015 om 11:09

    Goed nieuws om te lezen, doch dit eindigt in een bittere teleurstelling. Op mijn 10.1 inch android Asus TF103c tablet draaiend op kitkat 4.4.2 krijg ik in elk geval de melding “Uw apparaat is niet compatibel met deze versie”. Oké, dit is een preview-versie. Ben benieuwd wat de final-versie zal opleveren!

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.