Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Office nu gratis te downloaden voor Android tablets

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2015, 11:00 CategorieAndroid

Al tijden op zoek naar Office-apps voor je Android tablet maar kom je maar niks tegen dat aan je wensen voldoet? Dan kun je sinds vandaag voor de officiële Office-apps van Microsoft gaan. Deze zijn gratis te downloaden uit de Google Play Store en ook gratis te gebruiken op je Android tablet.

Office voor Android tablets

De Microsoft Office-apps voor Android waren al even beschikbaar voor een beperkte groep testers maar sinds vandaag zijn de applicaties voor iedereen te downloaden. In de Play Store vind je nu Word, Excel en Powerpoint, de belangrijkste apps uit het Office-pakket. Alle basisfuncties van de apps zijn gratis te gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een Word-bestand aanmaken en bewerken, of een Excel-sheet aanpassen.

Voor enkele geavanceerde functies, waaronder de mogelijkheid om kolomformaten aan te passen in Word of geavanceerde tabellen in Excel te gebruiken is een abonnement op Office 365 vereist. Een dergelijk abonnement kost minimaal 70 euro per jaar. Voor 100 euro per jaar krijg je de mogelijkheid de Office-apps op 5 pc’s en 5 mobiele apparaten te gebruiken.

De Office-apps werken grotendeels zoals de programma’s voor je desktop pc of laptop maar zijn geoptimaliseerd voor touch. Dit houdt in dat de knoppen wat groter zijn en functies makkelijker toegankelijk zijn middels de vingers. Om de apps te gebruiken is een Microsoft-account nodig, waarvoor niet betaald hoeft te worden.

Maar…

Let wel; de applicaties kunnen niet gedownload worden op tablets met een formaat dat kleiner is dan 7-inch en daarnaast moet je tablet minimaal op Android 4.4 KitKat draaien. De kans is dus aanwezig dat je de apps niet kunt installeren. Daarbij is het belangrijk te melden dat ook de simpele bewerkingsopties voor tablets groter dan 10.1-inch een abonnement op Office 365 vereisen.

  • Delen:

Reacties

  1. Koos Lammersmoa
    29 januari, 2017 om 0:01

    fijn dat het zo kan

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.