Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Outlook nu beschikbaar voor Android en iOS

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2015, 11:56 CategorieAndroid

Microsoft heeft bekendgemaakt dat Outlook nu beschikbaar is voor Android en iOS, nadat het bedrijf eerder e-mail-app Acompli kocht. De applicatie is gratis te downloaden.

Microsoft Outlook en Acompli in één

Microsoft heeft vandaag de preview-versie van Outlook voor Android en iOS gelanceerd. Dit nieuws volgt de ontwikkeling van twee maanden geleden op, toen Microsoft de e-mailapplicatie Acompli kocht voor 200 miljoen dollar. Julia White, general manager van Microsoft Office, heeft aangegeven dat het Acompli-team vrij rapt na de aankoop werd geïntegreerd in het Outlook-team en de release van de Android- en iOS-applicaties van de preview-versie van Microsoft Outlook is daar het directe resultaat van.

Het idee achter Microsoft Outlook is wat Microsoft betreft helder: met de app, beschikbaar voor smartphone en tablet, is het de bedoeling om je e-mail net zo efficiënt te beheren op je smart device als op je computer – of dat nou gaat om zakelijke of persoonlijke e-mail. De applicatie biedt een kalenderfunctie aan en heeft direct toegang tot verschillende cloudopslagdienst, waaronder Microsoft OneDrive en natuurlijk Dropbox, maar ook Google Drive, evenals zelf in te stellen veegbewegingen, zodat de app naar eigen gebruik in te vullen is.

Hoewel de Android-versie de komende maanden nog in preview mode blijft, zal dat niet het geval zijn met de iOS-variant. Er zijn nou eenmaal veel meer soorten Android-apparaten, die allemaal op één of andere manier afwijken, dus is het veel moeilijker je app af te stellen. iOS kent dat probleem niet, aangezien Apple de enige fabrikant is die iOS-apparaten maakt. Verder ondersteunt de app Office 365, Exchange, Outlook.com, Yahoo Mail, Gmail, iCloud en andere grote diensten. Premium-functies verschijnen later dit jaar.

  • Microsoft Outlook
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.