Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft stopt productie Surface 2, neemt afscheid van Windows RT

Geschreven door
Geplaatst op28 januari 2015, 10:06 CategorieWindows

Microsoft heeft bekendgemaakt dat het de productie van de Microsoft Surface 2 heeft stopgezet en dat Windows RT gaat verdwijnen. Het apparaat is nog te koop zolang de voorraad strekt.

Geen Surface 2 of Windows RT meer

Het is geen vreemde beslissing van Microsoft om de Surface 2 uit productie te nemen en direct afscheid te nemen van Windows RT als platform. De Microsoft Surface Pro 3 doet het uitstekend, Windows 8 als besturingssysteem doet het ook prima en met Windows 10 om de hoek, die alle Windows-apparaten moet gaan verenigen (maar geen volledige ondersteuning krijgt op Windows RT-apparaten), is het eigenlijk vrij logisch dat het bedrijf uit Redmond de stekker uit beide producten trekt.

Geruchten dat Microsoft deze stap zou maken, stammen alweer uit oktober 2014. En toen was het ook niet niet vreemd om aan te nemen dat Windows RT uiteindelijk zou verdwijnen uit het landschap. Het besturingssysteem heeft het namelijk al vanaf het allereerste moment moeilijk gehad. Consumenten wisten vaak niet wat het nou precies was: hoewel Surface RT-tablets eruit zagen als een Windows 8-tablet, inclusief de desktop-functie, is het zo dat een groot aantal applicaties niet werkt met het systeem. Heel verwarrend.

Bovendien was Windows RT altijd al wel goedkoper dan het ‘normale’ Windows op een tablet. Maar door de komst van Windows 8 with Bing, wat eveneens een goedkope variant van Windows 8 was, kannibaliseerde Microsoft eigenlijk zijn eigen markt. Daarnaast trokken verschillende fabrikanten, zoals Asus en Dell, hun ondersteuning voor het platform ook vrij rap terug. HTC annuleerde zijn tablet-lijn compleet voordat het op de markt kwam, waardoor er al snel een leegloop ontstond. Gelukkig komt Windows 10 dit jaar uit.

  • Delen:
Microsoft Surface 2
Windows RT
Microsoft Surface Pro 3
Windows 8

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.