Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft toont nieuwe features en functies Windows 10 in video

Geschreven door
Geplaatst op22 januari 2015, 19:22 CategorieBesturingssystemen

Microsoft heeft gisteren tijdens een persconferentie Windows 10 gepresenteerd, of eigenlijk meer nieuwe features en functies getoond. We hebben daar al uitgebreid over geschreven maar je wilt het natuurlijk in actie zien.

De softwaregigant uit Redmond heeft daarom een aantal van de belangrijkste nieuwe features en functies van Windows 10 in een video uiteengezet. Zo zien we onder meer het nieuwe startscherm dat zich aanpast aan het apparaat waarop het besturingssysteem gebruikt wordt en of dit apparaat gekoppeld zit aan een keyboard of niet. Ook zien we de integratie van Cortana, de geavanceerde digitale en persoonlijke assistent, terug en laat Microsoft de nieuwe browser voor het OS zien, welke nog gaat onder de codenaam Project Spartan.

De verwachting is dat Windows 10 ergens in het derde kwartaal van dit jaar uitgebracht wordt en Microsoft heeft laten weten dat de upgrade het eerste jaar gratis te downloaden zal zijn voor gebruikers van Windows 7 en Windows 8. Ook Windows Phone 8-gebruikers kunnen Windows 10 downloaden, waarna er één besturingssysteem voor alle apparaten ontstaat. Of Windows RT-tablets, waaronder de Surface RT en Surface 2, de update kunnen verwachten is nog maar de vraag.

Meer informatie over het nieuwe besturingssysteem vind je in ons Windows 10 archief en het uitgebreide Windows 10 artikel.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.