Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft updatet OneDrive voor iOS

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2015, 10:15 CategorieApplicaties

Microsoft heeft de iOS-applicatie van de cloudopslagdienst OneDrive voorzien van een update; de Android-versie wordt later bijgewerkt. Eén van de nieuwe functies is het fotoalbum, waarin foto’s beter tot hun recht komen.

OneDrive voor iOS

Microsoft heeft via de OneDrive-blog bekendgemaakt dat de cloudopslagdienst nieuwe functies op het web en voor iOS heeft. Deze update staat in het teken van de foto’s van de gebruiker. Het bedrijf uit Redmond heeft namelijk de user interface aangepast. Je fotocollectie bestaat nu niet langer uit een groot aantal kleine thumbnails, maar springen bijna van je scherm af wanneer je ze in de map Album hebt staan – in een andere map buiten Album zal deze interface niet werken. Dit geldt ook voor iOS-eigenaars.

Wanneer je foto’s in Albums staan, dan zorgt OneDrive ervoor dat ze van rand tot rand aan tegen elkaar aan staan. Foto’s die horizontaal genomen zijn zullen waarschijnlijk groter zijn dan foto’s die verticaal genomen zijn – OneDrive maakt er in elk geval een mooie, passende puzzel van. Het idee achter deze stap is om je foto’s niet alleen beter tot hun recht te laten komen, maar ook om ervoor te zorgen dat je een bepaalde foto sneller vindt. Oko hoef je foto’s niet te kopiëren als je ze in verschillende mappen wil hebben.

Daarnaast maakt OneDrive het gemakkelijker om foto’s en andere bestanden terug te vinden dankzij de geïntegreerde Bing-zoekbalk. Je kunt bijvoorbeeld pdf-bestanden terugvinden door termen op te geven waarvan je zeker bent dat ze in de tekst staan. Ook kun je met simpele termen foto’s terugvinden. OneDrive kijkt dan niet alleen naar de tags van een foto, of de locatie of de datum maar koppelt op basis van het plaatje ook bepaalde termen aan je bestand. Android-eigenaars moeten nog even wachten op de update.

  • Microsoft OneDrive
  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.