Het laatste nieuws en onafhankelijke reviews van de nieuwste tablets

Microsoft Wireless Display Adapter nu verkrijgbaar in Nederland

Geschreven door
Geplaatst op29 januari 2015, 10:27 CategorieAccessoires

Microsoft verkoopt sinds deze week een nieuwe accessoire in Nederland waarmee je het beeld van je tablet of smartphone direct op tv kunt weergeven. De accessoire gaat onder de naam Microsoft Wireless Display Adapter en kan met zowel Android- als Windows-apparaten gebruikt worden.

De Microsoft Wireless Display Adapter werd in september van vorig jaar al aangekondigd maar kan nu pas via de Nederlandse online winkel van het bedrijf gekocht worden. De dongle is een alternatief voor onder meer de populaire Google Chromecast en maakt het mogelijk alles wat op je tablet of smartphone verschijnt snel en eenvoudig op tv weer te geven.

In tegenstelling tot de Google Chromecast kun je met de Microsoft Wireless Display Adapter alle content die op je tablet verschijnt op tv weergeven, er is geen ondersteuning binnen apps mogelijk. De dongle werkt namelijk middels WiFi Direct en Miracast, waarvoor je tablet of smartphone dan vanzelfsprekend ook ondersteuning moet bieden. De accessoire wordt met een usb- en hdmi-kabel op je tv aangesloten en kan vervolgens draadloos, en zonder tussenkomst van een WiFi-netwerk, met je tablet of smartphone verbinden.

Volgens Microsoft werkt de Wireless Display Adapter met Windows 8.1 tablets en laptops, maar ook met Android tablets die op Android 4.2 Jelly Bean of hoger draaien. Wel moet ondersteuning voor Miracast en WiFi Direct aanwezig zijn. iOS-apparaten en tablets met Windows RT zijn niet compatibel. De dongle kan voor een prijs van 69,99 euro gekocht worden in de webshop van Microsoft.

Lees meer over de Microsoft Wireless Display Adapter en Miracast.

  • Delen:

Laat een reactie achter

Opmerking: E-mail wordt niet gepubliceerd of gedeeld.